Appel mod blodhævn

Blodhævn burde være fortid - bekæmp terrorisme med fredelig konfliktløsning og forsoningsarbejde.

Aldrig Mere Krig - september 2001

Se temaet
Aldrig Mere Krig
Aktuelt fra AMK
Fred eller krig?
Pacifist - ikke passiv
På session...
Soldat? Fortryd!
Hvad kan DU gøre?
Kontakt AMK
Bladet Ikkevold
  OBS! Disse sider er gamle - AldrigMereKrig.dk er AMKs nye sted!  
Tusinder døde ved terroristangrebet i USA, og alle skriger på hævn. Men konflikter løses ikke med vold. Det fortæller vi vores børn, og det burde vi også selv vide som voksne.
 
Reaktionen lyder automatisk: De har dræbt nogen af vores slags, så nu skal vi dræbe nogen af deres slags. Og blodhævnen ruller, for så kan de fortsætte mod os, vi igen mod dem og videre ind til dommedag.
 
USA har ofret endeløse milliarder på militært isenkram, og nye milliarder bruges nu på raketskjoldet. Denne paniske jagt på sikkerhed har igen vist sig som en illusion. Alle de amerikanske kanoner og soldater kunne ikke hindre katastrofen, og selv et verdensomspændende raketskjold stopper ikke en kidnappet jumbojet.
 
Alligevel lyder reaktionerne omgående på endnu flere våben. De vestlige statsledere, inklusive statsminister Poul Nyrup Rasmussen, råber på blodhævn. Men mere militær og overvågning kan ikke redde vores demokrati, men vil ødelægge det.
 
Stop terrorismen med fredelig konfliktløsning, forsoningsarbejde og økonomisk udjævning. Det vil koste milliarder at løse de konflikter, der martrer vores klode - men vi har rigeligt råd til det, hvis våbenmilliarderne bruges til at gøre vores klode fredeligere.
 
Det lyder nok urealistisk og utopisk for de fleste mennesker, men tusinder af døde i New York burde føre til nytænkning. Ideen om en fredeligere verden ved hjælp af fredeligere metoder er vel ikke mere urealistisk end troen på, at et stærkt militær kunne sikre USA mod angreb.

For yderligere oplysninger kontakt
Tom Vilmer Paamand - Klemstrupvej 5, 8550 Ryomgård - 5051 0328
Geert Grønnegaard - Leragervej 8, 4174 Jystrup - 5752 8250
Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret september 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >