EU-ministre er imod bomber...

... men kun i Tjetjenien.

Udtalelse fra Aldrig Mere Krig december 1999

Se temaet
Aldrig Mere Krig
Aktuelt fra AMK
Fred eller krig?
Pacifist - ikke passiv
På session...
Soldat? Fortryd!
Hvad kan DU gøre?
Kontakt AMK
Bladet Ikkevold
  OBS! Disse sider er gamle - AldrigMereKrig.dk er AMKs nye sted!  
EU-ministrene fordømmer nu Ruslands bombardement af Tjetjenien - med en omhyggelig spejlvending af de samme argumenter, der blev brugt til at retfærdiggøre NATOs angreb i Kosovo. "Aldrig Mere Krig" fordømmer bombningerne begge steder.
NATO betegnede krigen mod Eks-Jugoslavien som "en humanitær aktion" - til trods for de mange civile dræbte og omfattende ødelæggelser af den civile infrastruktur. Rusland kalder sin krig en aktion mod terrorisme - men resultatet ligner NATOs til forveksling og ingen spidsfindige ord kan ændre på disse realiteter.
Den russiske regering har overtaget NATOs taktik og sprogbrug, men har åbenbart intet lært af de katastrofale erfaringer fra NATOs "humanitære aktioner" i Jugoslavien. I Kosovo fortsætter de etniske udrensninger, men nu mod serbere. Og Milosovic sidder fortsat i Beograd.
Det er glædeligt, at EU nu fordømmer militære løsninger på politiske problemer - men vi tror ikke, at det skyldes en reelt ændret holdning. EUs hykleri er åbenlyst - for størstedelen af ministrene bakkede tidligere op bag NATOs bomber.
Hykleriet gør det umuligt for EU-ministrene at komme med en troværdig kritik af russernes angreb i Tjetjenien - og russerne anvender Kosovo som begrundelse til at retfærdiggøre angrebet på Tjetjeniens indbyggere.
Bomber er aldrig en løsning - hverken i Øst eller Vest, siger "Aldrig Mere Krig".

Aldrig Mere Krigs Hovedbestyrelse, 12. december 1999


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret april 1999 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >