Ministre på arbejde

Seks forskellige ministerier måtte den samme uge svare på spørgsmål om nogle af Aldrig Mere Krigs kæpheste.

Af Geert Grønnegaard - april 2001

Se temaet
Aldrig Mere Krig
Aktuelt fra AMK
Fred eller krig?
Pacifist - ikke passiv
På session...
Soldat? Fortryd!
Hvad kan DU gøre?
Kontakt AMK
Bladet Ikkevold
  OBS! Disse sider er gamle - AldrigMereKrig.dk er AMKs nye sted!  
Det er nok lidt usædvanligt, at ikke mindre end seks forskellige ministerier på den samme uge i maj er blevet præsenteret for spørgsmål fra Folketinget om nogle af Aldrig Mere Krigs kæpheste.
Undervisningsministeren, om hvordan hun vil sikre, at der ikke foregår militær forskning og produktudvikling på civile danske undervisningsinstitutioner.
Trafikministeren, om hvor mange snescootere og andre specielle vinterkøretøjer.
der mangler i vejvæsen og redningskorps, for at sikre en moderne service i amterne uden de militære bæltekøretøjer.
Justitsministeren, om hvilket firma der leverer "patronmessing" til Ammunitionsarsenalet i Frederikshavn, og om firmaet er behørigt underlagt våbenlovens kontrol.
Kirkeministeren, om konfirmander på natøvelse hos Hjemmeværnet ved Århus derved får en relevant indføring i den kristne kirkes hovedbudskaber.
Udenrigsministeren, om antallet af militærattacheer på danske ambassader, og om disse kan noget, som diplomater med ministeriets egne uddannelser ikke kan klare.
Indenrigsministeren, om det ikke vil være muligt og rimeligt at imødekomme de mest beslutsomme militærnægtere, så de straks på selve sessionen indrømmes den nægterstatus som de ønsker.
Indenrigsministeren yderligere, om det er en tilladelig "service", når 49.000 kommunalt ansatte københavnere får tilsendt opfordringer om at melde sig til hjemmeværnet sammen med deres lønoplysninger fra kommunen.
Når man ser på spændvidden af alle disse AMK-spørgsmål, viser det noget om, hvor gennem-militariseret det danske samfund er blevet på næsten prøjsisk maner - med "hele folket i forsvar", altid i beredskab, klar til kamp.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret maj 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >