Ny Alliance, Sambandsflokkurin og Tjóðveldisflokkurin har alle klart markeret, at Danmarks militære indsatser i udlandet skal forankres i FN.

Af Tom Vilmer Paamand - den 14. november 2007

Se temaet
Aldrig Mere Krig
Aktuelt fra AMK
Fred eller krig?
Pacifist - ikke passiv
På session...
Soldat? Fortryd!
Hvad kan DU gøre?
Kontakt AMK
Bladet Ikkevold
  OBS! Disse sider er gamle - AldrigMereKrig.dk er AMKs nye sted!  

Ny Alliance har stemt for den militære indsats i Afghanistan ud fra at det "hviler på et solidt mandat fra FNs Sikkerhedsråd".
Høgni Hoydal fra Tjóðveldisflokkurin har stemt imod et dansk bidrag til den multinationale sikringsstyrke i Irak. Lisbeth L. Petersen fra Sambandsflokkurin, der var tilknyttet Venstres folketingsgruppe, har om det samme spørgsmål beklaget, at hun ved en fejl blev talt med som tilhænger.
Sambandsflokkurin og Tjóðveldisflokkurin har sammen vedtaget et forslag i det færøske Lagting om, at alle tiltag mod Irak og Saddam Hussein skal forankres i FN. VOKs nye støtte Edmund Joensen fra Sambandsflokkurin er en del af dette flertal.
VOK har derfor ikke længere flertal for en dansk aktivistisk udenrigspolitik, der ikke støttes af FNs Sikkerhedsråd.
 
-------------
 
Politikernes forklaring på den konsekvente brug af vold som politisk middel er ofte, at det er det eneste værktøj, de har til rådighed. Fulgt op af spørgsmålet, om hvad oppositionen ville have gjort i stedet.
- Lad os dog i stedet finde løsninger sammen, for de militære indgreb har spillet fallit, fastslår Tom Vilmer Paamand fra fredsbevægelsen Aldrig Mere Krig. Der er ingen nemme løsninger, men vi ønsker at give politikerne bedre værktøj. En begrænset del af de militære budgetter kunne nemt betale forskning og udvikling af ikkevoldelige konfliktløsninger, gerne i et nordisk samarbejde mellem militær, nødhjælp og græsrødder.
- Vælg freden, siger Tom Vilmer Paamand. Måske kan dette Folketing finde bedre muligheder for konfliktløsning.

 
 


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 14/4-2008 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >