Rust ned

Besparelser på militæret er slet ikke nævnt som grundlag for finansiering af skattelettelserne og forbedringerne af vores velfærdssamfund.

Af Bodil K. Nielsen - den 19. august 2007

Se temaet
Aldrig Mere Krig
Aktuelt fra AMK
Fred eller krig?
Pacifist - ikke passiv
På session...
Soldat? Fortryd!
Hvad kan DU gøre?
Kontakt AMK
Bladet Ikkevold
  OBS! Disse sider er gamle - AldrigMereKrig.dk er AMKs nye sted!  

Regeringspartierne vil have skattelettelser for 10 mia. kr. Oppositionen sætter som ventet spørgsmålstegn ved finansieringen. Hvordan kan pengene hentes, uden at det fører til et endnu mere uretfærdigt og skævvredet Danmark med endnu ringere muligheder for dem, der er udenfor?
Men både regeringspartierne og oppositionen har fuldstændigt glemt samfundets helt store pengetank: Besparelser på militæret er slet ikke nævnt som grundlag for finansiering af skattelettelserne og forbedringerne af vores velfærdssamfund.
Der kan hentes virkeligt mange penge ved at ændre den igangværende militære oprustning til militær nedrustning.
I direkte bevillinger kan det danske militær frit bruge over 90 mia. kr. i en femårig periode, eller ca. 50 mio. kr. om dagen. Tillægsbevillinger og bevillinger, der kaldes noget andet, men reelt går til militære formål uden for Danmark, gør det virkelige tal langt større. Hvad kommer ikke de nye "Starfighter"-fly til at koste?
Som medlem af EU var Danmark med til sidste år at bruge over 200 mia. dollars på militære formål rundt omkring i verden.
Hvor længe har Danmark råd til at være en krigsførende nation?
Hvor længe bliver det danske samfund ved med at prioritere krigsførelse i fremmede lande højere end velfærd og lighed i det danske samfund?
Hvorfor er der ingen, hverken fra regeringspartierne eller oppositionen, der for alvor sætter spørgsmålstegn ved det?
Det er magten, der vil krig. Krigsførelse bruges til undertrykkelse. Men magten kan ikke undvære de små mennesker. Der skal være nogen til at tjene den.
Hvis du synes, at dine skattekroner er bedre anvendt på sundhed, skoler og ældrepleje end på våbenindustri og krig, så vær med til at gøre nedrustning til et folkekrav. Hvis alle vi magtesløse siger nej til krig, bliver krig en umulighed.
 
 


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterh?nden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ?ndrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). St?t gerne via MobilePay: ©pdateret 14/4-2008 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >