Sådan nægter du
- hvis du har aftjent din værnepligt i forsvaret eller
Beredskabssstyrelsen

Når du har aftjent din værnepligt i forsvaret eller Beredskabssstyrelsen er du færdiguddannet og klar til kamp. Hvis der opstår krig eller krise, vil du blive indkaldt som en del af det danske krigsberedskab.

Hvis du af en eller anden grund ikke har lyst til at være opført på reservelisten, kan du søge om at blive registreret som militærnægter. Så vil du blive indkaldt til militærnægtertjeneste, hvis andre bliver indkaldt til krig.

Hvis du bliver indkaldt til mønstring / efteruddannelse kan du også nægte det. Du vil så blive indkaldt til at aftjene militærnægtertjeneste det antal dage, øvelsen skulle have varet.

Kort sagt: Det er fuldstændig risikofrit at blive overført til militærnægtertjeneste efter endt værnepligt. Du bliver kun indkaldt til militærnægtertjeneste, hvis dit kompagni bliver indkaldt til øvelse (eller krig).

Sådan gør du:
Følg den almindelige procedure for at blive militærnægter.

Se under nægter inden 8-ugersfristen, hvis du ikke har fået nogen indkaldelse til øvelse - eller først har fået den inden for de sidste fire uger.

Se under nægter efter 8-ugersfristen, hvis du har fået din indkaldelse for mere end otte uger siden.

Få hjælp på Militærnægterkontoret
Hvis du er i tvivl om et eller andet, så kontakt Militærnægterkontoret i Fredsbutikken, Mejlgade 107 kld., 8000 Århus C, tlf. 20 47 96 99. Træffetid hverdage kl. 16 - 18.

Nægter inden 8-ugersfrist Overskredet 8-ugersfrist
Ud af forsvaret / Beredskabssstyrelsen Hvad er Militærnægterforeningen?