Samarbejdsopgaver til det nyvalgte Folketing - om krig og fred

Omverdenens problemer var atter helt fraværende i partiernes debat op til folketingsvalget - men nu skal de løses!

Af Tom Vilmer Paamand - 2019

Krigsstemmer

pix Danmark er vist nok fortsat en del af den store verden udenfor, men dette fremgik som sædvanligt ikke af politikernes valgkamp, hvor selv EU-valget mest fokuserede på meget interne danske forhold. Når der ikke er valgkamp, sender Folketinget gerne danske soldater ud til fjerne egne, hvor danske interesser er på spil. Eller, som de oftest begrunder dette med, for at Bekæmpe Terror, af Hensyn Til Verdensfreden og Små Pigers Skolegang.

Senest har krigsudredningen ellers omhyggeligt påvist, at uanset sådanne officielle begrundelser givet til Folketing og befolkning, har støtten til USA i stedet kronisk været den afgørende motivation. Selv om offentliggørelsen af Krigsudredningen for få måneder siden grundigt trak bukserne ned på de "ansvarlige" i både nu- og fortid, blev også den omhyggeligt glemt i debatten.

Det samme gjaldt den voldsomme oprustning for kort tid siden, hvor militæret efter få dages debat fik tilført nye milliarder - imens de øvrige udenrigspolitiske værktøjer helt modsat er sparet væk i "ødelæggende omfang".

Herunder er en optimistisk række af disse aktuelle, men glemte spørgsmål. Stillet med åbenlys hensigt, så det nyvalgte Folketing naturligvis omgående vil sætte dem øverst på dagsordenen - og finde fornuftige og konstruktivt fremadrettede løsninger!


ALT DETTE PLUS meget mere, fx et stop for militariseringen af Danmarks gader og grænser, den fortsatte oprydning efter Danmarks medvirken i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien... Samt også, hvis nogen husker noget om dette, i Balkan - og i det der afrikanske land... Vi kan dog fortsat glæde os over, at Danmarks forsinkede og fordyrede indkøb af nye kampfly har holdt politikernes lyst til nye angrebskrige lidt nede.

Fodnote- og kildeliste
Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 2019 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >