Danmark som en parodi

Ulla Røders fængselsbreve.

Af Ulla Røder

Se temaet
Mens jeg sidder her i Skotland, får jeg mange breve og nyheder fra Danmark, mit foregangsland. Det flytter mig lidt på afstand af de lokale trivialiteter i fængslets hverdag.
Jeg kan ikke lad være at tænke, at "Danmark dejligst" set herfra er en parodi.
Hvor er det skønt at vide, at vi sparer en masse penge, hvis vi skærer ned på understøttelsen, så bliver det også meget lettere at skaffe folk til den kommende EU-hær. Hvilken utrolig forsynethed, de vælger måske Hækkerup til afløser for Javier Solana som NATO s generalsekretær. De kan simpelthen ikke vælge en mere velegnet person til dette arbejde. Hækkerup har i mange år været godt fedtet ind i NATO s planer. Han er virkelig en militær foregangsmand, der kan sit kram. Han har altid været en glødende fortaler for NATO"s førsteslagsstrategi med atomvåben.
Hvor er det skønt, at vores politikere sørger for at få dobbelt så mange penge til EU-bidrag, så er der også penge til at føde de nye EU-tropper. Vi kan jo ikke have, de skal have samme levestandard som de arbejdsløse, for slet ikke at nævne de hjemløse mennesker, som Ritt Bjerregaard - nu hun har løsrevet sig fra EU s papirmølle - så varmt er blevet fortaler for.
Måske skulle hun foreslå dem at slutte sig til EU-hæren, så kommer de på den grønne gren.
Fængsler er udmærkede til opbevaring af uregerlige borgere, som stadig finder det svært at følge med i den hastige globalisering. De kan holde folk, som mig og andre, der har fået den dårlige vane at bryde ind og fjerne NATO s arbejdsredskaber, med selskab. Vi kan ikke have den slags lovløshed, når NATO er allerbedst i gang med forberedelserne til næste generations atomvåben. Det er så skønt at vide, at der stadig findes trofaste politifolk, som gør deres arbejde og holder øje med, at lov og orden opretholdes.
Hvor ville vi ende, hvis alt for mange sagde "Nej" til disse vidunderlige planer. Så ville vi miste alle vores chancer for at være med i våbenkapløbet i rummet. Vores foregangsmænd inden for elektronik og rumforskning ville blive arbejdsløse. Ville det ikke være et frygteligt spild af god intelligens. Hvordan skulle det gå for vores land uden alle disse initiativrige og omstillingsparate arbejdere. Det er da en trøst at vide, at der stadig er politisk vilje til at sætte penge nok af til fængsler med en rimelig service.
Fittness-centret herinde er gratis og her kan alle de usamarbejdsvillige, kriminelle elementer samles og i det mindste være fri for at deltage i et liv mod deres overbevisning.
Hvor er det skønt at vi lever i et velfærdssamfund, hvor der er plads til alle - synes I ikke også?


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret september 1999 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >