Da Danmark drog i krig

Danmark deltager i det militære angreb på Irak. Folketinget brugte kun to dage på radikalt at ændre dansk forsvarspolitik.

Ved Tom Vilmer Paamand - opdateret januar 2003

Se temaet

Iraks styrker indeholder "hårdkogte strubesnittende fanatikere, der skubber kvinder og børn foran sig".
TV2 Nyhedernes militære ekspert oberst Lars Møller 26/3-2003.

Starten på denne side blev skrevet i 1998, hvor USA sidst fik lyst til at tæve Saddam Hussein. Efter den officielle krig den gang er angrebet fortsat i al diskretion, hvor de amerikanske og engelske fly "forsvarer sig mod angreb".
Ingen af deres fly er blevet ramt under de utallige overflyvninger af Irak, men i "rent selvforsvar" har de ladet missilerne hagle ned over landet.
Alene prisen for de angiveligt mere end 400 krydsermissiler, der i 1998 blev sendt ind over Irak under det store angrebs fire dage, var mindst 2½ milliard kroner. Men USA har vel råd til det, når de kan købe billig olie - hos Irak, der fortsat har USA som den største oliekunde. Samtidig vil USA ikke betale hele sin gæld til FNs arbejde...
Den danske regering har uden den store debat tilsluttet sig en ny verdensorden, hvor USA fører krig med påskud i FNs støtte, men uden FNs godkendelse. Med USAs argumentation vil det være nemt for andre, eksempelvis Rusland og Kina, at gribe militært ind overfor deres favorit-bussemænd - USA har jo vist vejen.
USA har med sædvanlig takt døbt angrebet "Desert Fox". Tidligere var Erwin Rommel kendt under det navn. Erwin Rommel var en af nazi-tidens generaler og også kendt for sine brutale angreb i Afrika og Mellemøsten.
Og atter er det det de højteknologiske våben, der rykkes ud med - men under Golf-krigen var det kun 7% af krydsermissilerne, der ramte de planlagte mål. Disse oplysninger kom først frem længe efter krigen og også nu kører den amerikanske propagandamaskine for fuld kraft.
Atter ses krigens billeder kun fra overmægtige USAs side. Vis, at du ikke accepterer USAs selvbestaltede rolle som hele verdens selvtægts-politibetjent.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret marts 2003 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >