Glad vinder af t-shirt-konkurrence
Jakob Ørsted vandt MNF's t-shirt konkurrence anno 2000 og konkur-rencens 1. præmie på 500 kr.

Af Peter Mikael Hansen

I NB nr. 3 juli 2000 udskrev MNF en t-shirt konkurrence. Baggrunden var et ønske om fornyelse på t-shirt-fronten og et supplement til den nuværende nærmest legendariske t-shirt med logoet: Civilt område - Militær adgang forbudt.

Mange gode forslag
Dommerkomiteen, der bestod af be-styrelsen, modtog hen over sommeren flere rigtig gode forslag, men det var altså Jakob Ørsteds forslag, der i en tæt slutspurt løb med sejren.

Teksten lyder: Op med humøret - Ned med militæret. Grafisk er det meningen at en sort tekst skal bue inden i en grå oval, omkranset af en rød oval. (Se ovenstående grafik).

Mottoet trykkes på hvid t-shirt på forsiden i brysthøjde. På bagsiden kommer der til at stå: Militærnægterforeningen, www.fred.dk/mnf i rød.

Nyt koncept
Dommerkomiteen lagde vægt på, at den kommende nye t-shirt skulle adskille sig fra den nuværende t-shirt både tekst-mæssigt og grafisk. Flere interessante forslag varierede over temaet Op med humøret - Ned med militæret, et motto, der i efterhånden mange år forbindes med Militærnægterforeningen (MNF).

Det har ikke været dommerkomiteens hensigt at tage patent på mottoet Op med humøret - Ned med militæret, tværtimod har ønsket om at udbrede det glade budskab været afgørende.

De øvrige forslag der blev tilsendt MNF, er ikke glemt, men lagt til side til en anden gang.

Glad vinder
"Jeg er glad for at vinde t-shirt-kon-kurrencen", udtaler Jakob Ørsted til NB.

"Men jeg kan ikke undgå at virke lidt overrasket. Det var jo Peter Mikael, der konstant gik rundt og råbte: 'Op med humøret - Ned med militæret'. Til sidst drømte jeg endda dette ørehængende refræn, så jeg føler mig stærkt påvirket", siger Jakob til NB, og fortsætter:

"Men jeg er glad for at have vundet og påtager mig gerne min del af æren.

En hel del af den skal dog falde til Peter Mikael, der som en alf spreder det gode budskab omkring sig, udtaler Jakob Ørsted til NB.

Donerer 400 kr. til de serbiske militærnægtere
På spørgsmålet om hvad Jakob Ørsted vil bruge præmiepengene til, svarer han:

"Nu er jeg selv hvad man vil kunne kalde rimelig rig, alligvel vil jeg beholde 100 kroner selv, så jeg kan mærke jeg har vundet.

Resten skal gå til de strandede serbiske militærnægtere i Budapest - de har om nogen fortjent dem", slutter Ørsted.


"Jeg er glad for at vinde konkurrencen", udtaler Jakob Ørsted