Bliv aktiv i Militærnægterforeningen

Der er masser af muligheder for at være aktiv i MNF. Her kan du se, hvilke aktiviteter vi har i gang i øjeblikket. Men kun fantasien sætte grænser, så hold dig ikke tilbage.

Redaktion af MNF’s hjemmeside
MNF’s hjemmeside har omkring 2000 besøgende om måneden. Vi har bl.a. opbygget et kartotek over udstationeringssteder, så folk kan se, hvad man laver som militærnægter. Der er også rådgivning om, hvordan man nægter og mulighed for at læse om militærnægtelse i andre lande. Siderne kan blive endnu bedre både mht. til indhold og layout, og du har måske nogle flere ideer.

Sessionsaktioner
Når der er session, stiller vi os foran indgangen og deler pjecer ud til dem, der møder op. De fleste er glade for at få en pjece med ind og nogle stiller et par spørgsmål. Der er sessioner overalt i landet, så du kan sagtens være med, selvom du ikke bor i Københavnsområdet. Vi har en liste over hvor og hvornår, der er session. I København er der session næsten hver eneste dag, mens det sker sjældnere andre steder i landet.

Internationalt arbejde
Danmark er blandt de lande i verden, der behandler militærnægtere bedst. Derfor føler vi en moralsk forpligtelse til at hjælpe militærnægtere i andre lande. I øjeblikket fokuserer vi på at hjælpe militærnægtere fra bl.a. Serbien, Israel. Her laver vi f.eks. pressemeddelelser, støtteaktioner og underskriftsindsamlinger. Vi støtter også militærnægtere i andre lande – f.eks.Tyrkiet og Grækenland. Her begrænser vi os i øjeblikket til at sende protestbreve til myndigheder og støttebreve til de – ofte – fængslede militærnægtere.

Kontordrift
Vores kontorer i Århus og København skal bemandes. I Århus har vi åbent mandag til fredag mellem 12 og 15, og i København holder vi åbent tirsdag og torsdag mellem 18 og 20. På kontoret besvarer vi henvendelser fra folk, der ringer eller skriver. De fleste skal have tilsendt materiale, så der er altid brug for en ekstra hånd til at pakke. Der masser af andre småopgaver med at læse og arkivere post, ajourføre adressekartoteker, o.s.v.

Det er rart, hvis du kan tegne dig for en fast dag, men du kan sagtens nøjes med at komme en gang eller to om måneden.

Motionsløb
Nogle gange om året tilmelder vi os et motionsløb og stiller op i vores karakteristiske nægterT-shirts.

Det er god reklame for nægtersagen, og vi får god motion ud af det. Du behøver absolut ikke være eliteløber for at være med – vi er både gode og dårlige løbere. Og der er distancer fra 5 til 42 km.

NB-redaktion
Redaktionen har masser af ideer til artikler – f.eks. interviews med kendte nægtere eller beretninger om begivenheder i udlandet. Så du behøver bare at have lyst til at skrive. Det kan også være du har lyst til at tegne, tage billeder eller lave layout. Der er brug for dig under alle omstændigheder.

Send et e-brev til MNK@FRED.dk. Du kan også ringe 32 57 67 25 - indtal navn og telefonnummer på vores døgnåbne telefonsvarer, hvis du ringer uden for åbningstiden.