Kort nyt

Tysk krigsmodstander dømt
30.000 kroner i bøde for at opfordre til faneflugt

Ifølge Dagbladet Arbejderen 30.3.2000 fik en tysk krigsmodstander og professor i politik Wolf-Dieter Narr en bøde på 7500 D-mark eller næsten 30.000 kroner for at opfordre tyske soldater til ikke at udføre ordrer og til at desertere. ‘Tusindvis af civile – ikke mindst kvinder og børn blev myrdet, påpegede han over for dommeren’, skriver Arbejderen. Krigsmodstanderen krævede, at sagen blev betragtet som en politisk sag og ikke blot behandlet ud fra en juridisk synsvinkel. Det afviste dommeren.
PMH

NATO krigrisklhængere ikke dømt
NATO opfordrede serbiske soldater til at desertere. I dag sidder mange af disse desertører rundt om i Europa og bliver afvist af selv samme NATO-lande.
PMH

Hård kurs mod militærnægtere
‘Flygtningenævnet bakker Udlændingestyrelsens hårde linje op i asylsager om desertører og militærnægtere fra Jugoslavien. Af otte sager er otte endt med afslag'’ skriver Informations Niels Rohleder d. 7.4.2000. NB har tidligere bragt artikler om ‘Nikola’ én af de serbiske militærnægtere, der er flygtet til Danmark. Han venter stadig på svar.
PMH

NATO’s pigeslaver
‘Tilstedeværelsen af NATO-tropper i Kosova understøtter en ny slavehandel, hvor kvinder fra fattige østeuropæiske lande bliver fragtet til området og solgt til prostitution. Pigerne, nogle af dem kun 16 år gamle, bliver holdt som fanger af gangstere, og tvunget til at sølge seksuelle ydelser til soldater og forretningsfolk på natklubber rundt om i Kosova’, skriver Socialistisk Information marts 2000.
PMH

USA støtter terror mod civile
Det sydamerikanske land Columbia er splittet mellem den columbianske hær og højreorienterede paramilitære grupper på den ene side og venstreorienterde guerillaer på den anden side. ‘Enheder af den columbianske hær arbejder fortsat snævert sammen med højreorienterede paramilitære styrker, som er indblandet i drab på civile og trusler mod regeringsrepræsentanter, der undersøger brud på menneskerettigheder. Det er konklusionen i en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch’, skriver Socialistisk Information marts 2000. USA støtter direkte den columbianske hær, og USA har netop bevilget yderligere milliarder af dollars til dette formål.
PMH