Ubemærket sejr for finske antimilitarister

NB har modtaget denne historie fra Finland.

Engagement og gåpåmod prægede de finske antimilitaristers aktion mod Aeroflot, men der skal åbenbart mere til at hidse finnerne op. Aktionisterne blev mødt med ligegyldighed fra politiets og Aeroflot´s side.

Blokade af Aeroflot
Den 10. februar i år blokerede seks anarkister og antimilitarister indgangen til Aeroflots kontor i Helsinki. Aktionen var motiveret af en international opfordring til at angribe firmaer, som den russiske ”oligark” Boris Berezovski står bag. Han betragtes som en af hovedkræfterne bag den aktuelle krig i Tjetjenien.

Regn og slud
Blokaden fandt sted i regn og slud, mens de forbipasserende passerede forbi uden at ænse aktionisterne. Personalet indenfor reagerede med samme ligegyldighed. I stedet for at tilkalde politiet, valgte de at låste fordøren, og liste ud gennem bagdøren.

Efter en halv times tid blev den håndfuld pressefolk, der var dukket op, trætte af den manglende action og ringede derfor til den nærmeste politistation. Politiets løfte om at komme viste sig at være løgn, så journalisterne mistede hurtigt interessen, og forlod stedet.

Den ubemærkede sejr
Aktionisterne blev stående en times tid, hvorefter de gik ”sejrende” der fra.

Oversat af Kasper Verdel Rasmussen.