Udtalelse fra Netværket i Odense.

Udtalelse fra aktivmødet.

Af Nej til Krig og Terror Netværket i Odense - 26/11 2001

Se temaet
Krigen fortsætter i Afghanistan. Civilbefolkningen er stadig ofre.
Krigen i Afghanistan fortsætter trods Nord-alliancens erobring af Kabul og
andre byer og taliban-regimets fald. Det er den samme reaktionære koalition af krigsherrer, som kastede landet ud i en ødelæggende borgerkrig mellem 1992-96, der har indtaget regeringsmagten. Et reaktionært regime er afløst af et andet, som det afghanske folk allerede én gang har prøvet.
Imens fortsætter de amerikanske bombardementer med nye civile ofre udover de tusinder, der allerede er blevet dræbt. Den humanitære katastrofe er ikke blevet mindre truende.
Folk i Afghanistan dør i dette øjeblik af sult og sygdomme, der kunne
forhindres.
De amerikanske bombardementer må øjeblikkeligt indstilles! En effektiv nødhjælp sikres!
I over 20 år har det afghanske folk lidt under fremmede besættelsestropper og skiftende stormagters massive militære og økonomiske indblanding til at opretholde en tilstand af borgerkrig og indbyrdes væbnet strid.
Heller ikke denne krig drejer sig om det afghanske folks ve og vel, men om kontrollen over centralasiens olieforsyninger og Afghanistans strategiske beliggenhed.
Men en varig fred og fremgang for Afghanistan opnås kun ved at respektere dets selvbestemmelsesret og selvstændighed. Derfor må alle amerikanske og udenlandske tropper trækkes ud af Afghanistan.
Hvad det afghanske folk har brug for nu er vores hjælp - mad, materiel hjælp og et øjeblikkelig stop for militære handlinger. Hvad de derimod ikke har brug for er endnu et arrogant arrangement,
påtvunget af en supermagt med eller uden FNs stempel og inddragelse, for at sikre stormagters interesse i området.
Derfor vender vi os mod at den danske regering udvider den danske krigsdeltagelse, som det er blevet luftet, med planer om at sende danske troppeenheder fra Den Internationale Brigade under FNs flag til Afghanistan. Vi rejser fortsat kravet om nej til dansk krigsdeltagelse.

Nej til krig og terror netværket i Odense fortsætter fredsvagten, der er blevet afholdt hver mandag kl. 16-17 ved Vestergade/Jernbanegade for at synliggøre den folkelige modstand mod krigen.
I december måned sker det mandag den 3.-10.-17. samt søndag den 22. og søndag den 30. december og i det nye år igen hver mandag fra den 7. januar. Fredag eftermiddag den 7. december er der ekstra gadefremstød ved Banegårdscenteret kl. 16.

Der afholdes aktivmøde i initiativet mandag den 10. december og mandag den 7. januar i Internationalt Hus, Klostervej 28 i Odense.

Det er mere vigtigt end nogensinde, at der udvikles en bred bevægelse for at stoppe krigen. Det gælder krigen i Afghanistan, og det gælder den fortsatte krig USA omtaler snart vil blive aktuel i andre lande efter Afghanistan. Pentagon har allerede travlt med at sætte navne på landene.

Nærmere oplysning:
Jan: 2870 7449
Lene: 2323 0722
Stine: 4040 7827



Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret september 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >