50-året for Verdenserklæringen om menneskerettighederne

Militærnægterforeningen holder aktion på
Kultorvet
torsdag d. 10. december kl. 16.15 - 16.45 i
forbindelse med markeringen af 50 året for Verdenserklæringen om menneskerettighederne.

Respekt for menneskerettighederne - Støt International Militærnægtelse

Herefter går vi til Nytorv, hvor vi kl. 17 støder til Fakkeltog.


Pressemeddelelse fra Militærnægterforeningen vedrørende 10. December.

Militærnægtelse er en menneskeret - en anerkendt menneskeret. Men det kniber med efterlevelsen for en lang rækker stater, der i blandt vores nabo Sverige, f.eks. Der er stadig behov for fokus på militærnægtelse. Derfor sætter Militærnægterforeningen fokus på 50 året for Verdenserklæringen om menneskerettigheder.

"At nægte militæret er netop den enkeltes mulighed for at tage afstand fra oprustningen og det militære vanvid. Som militærnægter er man selv med til at nedruste og forhindre krigen. At styrke militærnægtelsen er at lade folk tage ansvar for egne handlinger. Militærnægtelsen er demokrati, respekt for andre og en positiv indstilling til ikke voldelige konfliktløsningsmodeller. En styrkelse af militærnægtelsen og en svækkelse af militarismen er et godt redskab for fremtidig fredelig konfliktløsning. Vi lever i en verden af nationer, og ikke kun vores egen nation. Vi lever i en verden med fælles skæbne. "Jeg afskyr krig. Jeg ville modarbejde krig, om jeg så stod alene", sagde Eugen V. Debs da han stod anklaget for at have udtalt sig mod 1. Verdenskrig. Denne indstilling kræver mod og mandshjerte. En indstilling der bør respekteres. En indstilling vi fejrer her idag. Respekt for menneskerettighederne - respekt for militærnægtelse", udtaler Peter Mikael Hansen bestyrelsesmedlem i Militærnægterforeningen.

Kom til fakkeltog for menneskerettighederne
på menneskerettighedsdagen
10. december 1998

Vis at du tager menneskerettighederne alvorligt på menneskerettighedserklæringens 50-års fødselsdag og vær med til at gøre dette års fakkeltog for menneskerettighederne til noget ganske særligt.

Tid: Torsdag den 10. december kl. 17.00
Sted: Fra Nytorv til Christiansborg Slotsplads
Deltagere: Morten Kjærum, direktør for Det Danske Center for Menneskerettigheder, Hanne Reintoft, Lars Normann Jørgensen, generalsekretær for Amnesty International, Tøger Sidenfaden, chefredaktør på Politiken, Bente Nielsen, formand for FN-forbundet, en eventgruppe, en digter, en sanger, et kvindekor og mellem 3.000 og 15.000 københavnere i alle aldre.

Eventgruppen Karneval i København, som består af unge græsrødder fra det københavnske karnevalsmiljø har påtaget sig at skabe en smuk og dramatisk ramme omkring fakkeltoget med udgangspunkt i ild, trommer, musik og levende skulpturer.

Arrangørerne bag fakkeltoget er Amnesty International, FN-forbundet, FNs informationskontor, Det Danske Center for Menneskerettigheder og med opbakning fra ca. 80 københavnske NGO-organisationer, ungdomsorganisationer og fagforeninger (inkl. MNF).