Atombombe-hykleri af Amsterdam-tilhængerne?

Den nye nationalistiske indiske regerings aggressive atombombesprængninger gør os alle både vrede og bange for klodens fremtid. Men det er forargeligt, at de samme folk som fordømmer sprængningen samtidig siger ja til en Amsterdam-traktat, som vil gøre det nemmere at gøre EU-magterne Frankrigs og Englands moderniserede A-våben til hele EU's atomvåben!

Ja de toneangivende EU-landes regeringseliter er faktisk selv medansvarlige for den skæbnesvangre oprustningsproces vi nu ser for vore øjne. For EU-landene ville jo ikke aktivt støtte den fastsættelse af en tidsfrist for en global afvikling af atomvåben, som et FN-flertal meget fornuftigt ønskede, og som Indien faktisk forlangte for at sætte sin underskrift under en fornyet ikke-spredningsaftale, da den var til forhandling for et par år siden.

Fremfor blot at råbe hyklere efter de Amsterdam-jasigere, der måske ikke ved bedre, så vil jeg håbe på, at EU-politikerne nu vil arbejde for EU-landenes atomvåbenafrustning, så EU bliver et atomvåbenfrit område, som led i en strategi for global  atomvåbenafrustning. Så behøver Indien heller ikke bruge ressourcer på at skaffe sig adgangskort til en fast plads i FN's Sikkerhedsråd sammen med de øvrige 5 atommagter - inclusive 2 EU-lande og Kina! Og så kan et Indien med en fredeligere regering måske helt undvære vores ulandshjælp til fattiges selvhjælp. Det er de fattigste indere, som selvretfærdige Amsterdam-tilhængere nu vil gøre til gidsler ved at bremse ulandsbistanden til Indien.

Hvem tør lægge fremtiden i sådanne EU-politikeres hænder? Mit ja må vente til de europæere der indser, at sikkerhed er udelelig og global, og som derfor vil afskaffe al atomvåben-terror.

Arne Hansen, medlem af Aldrig mere krig,
Sønderjyllands Alle' 35, 9900 Fred.havn.
--
Arne Hansen
E-mail: arnehans@post3.tele.dk, Tlf. 98425542
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn,DK
Hjemmeside: http://home3.inet.tele.dk/arnehans