Udeblevet fra kasernen og efterlyst

Kære Øjvind!

Jeg har været værnepligtig i forsvaret i nogle uger. I fredags afleverede jeg min ansøgning om overflytning til militærnægtertjeneste. Jeg er rimelig sikker på, jeg ikke kan klare en uge til på kasernen, så jeg har ikke tænkt mig at møde op i morgen.

Jeg er mildest talt skræmt ved tanken om at være efterlyst og bange for, hvad der vil ske de næste dage.

Det vil vel være en ret dårlig ide at blive i min lejlighed det vel er det første sted de vil kigge efter mig?

Hvor længe vil sagsbehandlingen tage? og hvordan finder jeg ud af, når de har afgjort sagen - kan man blot ringe til administrationen og spørge?

Hvis min ansøgning bliver afvist er jeg så efterlyst til jeg er fundet eller melder mig selv, eller er der mulighed for at anke?

Mvh.

Den bekymrede


Kære bekymrede

Tag det roligt. Mange har valgt at udeblive før dig, så du er ikke den første, der har været igennem det. Det er en god idé at være lidt påpasselig, men hvis du ikke ligefrem løber i armene på politiet er det ikke svært undgå at blive fanget. Det er klogest ikke at opholde dig derhjemme. Informer dine nærmest om, at du er efterlyst, men at du har det godt (du behøver ikke at fortælle dem, hvor du er). MP'erne vil møde op på din bopæl, og hvis de kan få nogen til at sige, hvor du ellers kan være, så vil de også lede efter dig der. Det civile politi vil også kigge forbi, men det er som regel så fornuftige at bruge energien på at løse nogen af deres mere presserende opgaver.

Sagsbehandlingen tager ca. to uger, og du kan sagtens ringe til Militærnægteradministrationen og høre, hvordan sagen forløber. Allerede i næste uge vil det være fint at ringe og høre, hvordan det går.

Hvis din ansøgning bliver afvist, kan du selvfølgelig anke.

Ring evt. til os i vores kontortid tirsdag og torsdag 18-20 (tlf.32 57 67 25), hvis du lige har brug for at tale om din situation.

Mange hilsner

Øjvind