Skal man vente på at aftjene sin militærnægtertjeneste?

Hej Øjvind!

Jeg planlægger at afslutte min uddannelse til sommer, derfor vil jeg gerne have nogle oplysninger om opholdet i Slagelse.

1: Hvor tit "afholdes" der denne informationsuge?

2: Er der nogen form for ventetid?

3: Hvad skal man gøre for at blive meldt til?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

"Jens"


Hej "Jens"

Når du søger om at bliver militærnægter, får du besked om, hvornår du kan forvente at skulle aftjene din civile værnepligt samtidig med, at du får besked om, at din ansøgning er imødekommet. På den måde er du sådan set allerede tilmeldt et introduktionsophold, der i øvrigt foregår i Slagelse 2-3 gange om måneden.

Hvad angår ventetid, så har det i nogle år været sådan, at man automatisk blev sat på et introduktionsophold ca. 1˝ år frem i tiden. I øjeblikket er det imidlertid sådan, at der er mange ledige pladser på introduktionsholdene, så man kan blot ringe til Militærnægteradministrationen i Slagelse (58 52 68 80) og bede om at blive sat på et hold, der passer én godt - det kan f.eks. lade sig gøre allerede om en uge!

Hvis du gerne vil begynde din civile værnepligt lige efter sommerferien kan det dog godt være, at du ikke kan komme på et hold i august, men så kan det sikkert blive i september. Under alle omstændigheder har Militærnægteradministrationen sagt til os, at de vil gøre deres bedste for at få sat folk på et hold, der passer dem godt. Og hvis de ikke kan opfylde dit ønske den dag du ringer, så prøv at ringe en uge efter og igen ugen efter o.s.v.. Skulle det ikke være lykkedes efter 3-4 uger, så ring til os i Militærnægterforeningen på 32 57 67 25, for så vil vi gerne følge op på sagen.

Med venlig hilsen

Øjvind Vilsholm