Kan kvinder nægte?

Hej Øjvind

Jeg har et spørsmål, som det kunne tænkes at nogle ville kalde dumt: Kan kvinder blive militærnægtere?

Jeg har jo netop læst, at man sagtens frivilligt kan nægte, men gælder det kun for mænd? Jeg kan godt se problemet i, at det umiddelbart ikke kan lade sig gøre at nægte noget, man ikke bliver bedt om. Men hvis man nu er en fredselskende, frisk pige på snart 18 år, KAN det så lade sig gøre, at udføre nægter-jobs og dermed arbejde for freden?

Med venlig hilsen Nina
ninath83@hotmail.com


Hej Nina

Tak for dit spørgsmål, som bestemt ikke er dumt.

Det er jo ikke værnepligt for kvinder, men kvinder kan jo frivilligt aftjene værnepligt (værneret), og her kunne man jo godt forestille sig, at der var en mulighed for at blive nægter, hvis man fortryder.

Her er der dog den forskel, at kvinder simpelthen bare kan gå fra den ene dag til den anden, hvis de ikke har lyst til at være på kasernen længere. Så kvinder kan altså ikke komme til at aftjene nægtertjeneste.

Men der er heldigvis andre måder, du kan arbejde for freden på. I Militærnægterforeningen kan du f.eks. sagtens deltage i arbejdet. Vi har en del kvindelige medlemmer, og en af dem sidder også i bestyrelsen. Hvis du har lyst til at gøre noget, så kan vi altid brug en ekstra hånd.

I første omgang sender jeg dig en lille pjece om os, og så får du også det sidste nummer af vores blad, NB - der kan du nemlig se, hvad vi umiddelbart har gang i, som du kan deltage i. Hvis du har lyst til at være med i noget af det, vi allerede laver, så kan du bare melde dig på en kupon i bladet - ellers kan du ringe til vores kontor på 32 57 67 25, og så kan vi finde ud af, hvad du ellers kan hjælpe med.

Mange hilsner

Øjvind