Jeg får ofte breve fra folk, der vil høre om hvordan man kan blive kasseret på sessionen, så man helt kan blive fri for at aftjene værnepligt. Her er f.eks., hvad Simon har skrevet:

Hvordan slipper man?

Kære Øjvind.

Jeg går for tiden i 2.g og har fået udsat sessionen én gang, men man kan jo ikke trække det ud i al evighed.

Efter gymnasiet vil jeg tage en IT-uddannelse (datalog, datamatiker eller lignende), og som bekendt går alting rasende hurtigt inden for det felt, og jeg har hørt at man er mest aktiv på området mellem 25 og 35 år. Derfor er al tid uhyre kostbar, og jeg vil utrolig nødigt risikere at skulle spilde et helt år, hvis jeg trækker det gale nummer. Jeg vil derfor høre, om man har nogen grænse på højden, hvor man bliver kasseret?

Jeg er 172 og har ikke groet i nogle år, så jeg håber og har hørt, at jeg simpelt hen kan blive kasseret, så jeg kan komme i gang med noget fornuftigt. Men er 172 lavt nok?

PS. Et tip til at blive kasseret som ikkeryger skulle være at ryge et par rigtige kradse cigaretter før man skal ind - den har virket engang ;-)

Med venlig hilsen

Simon Mikkelsen

Simon_Mikkelsen@zip.dk


Tænk dig om!

Kære Simon.

Jeg kender ikke noget til, at de skulle have noget imod "små soldater", og 172 er godt nok lidt under middel, men heller ikke mere.

Der er mange måder at prøve at komme uden om pligten på. Skulle du være interesseret i forskellige idéer, så kan du få inspiration på denne hjemmeside: http://www.angelfire.com/yt/slipfor/, men hvis du ikke fejler noget, så tænk dig om to gange før du opfinder noget.

Du vil være nødt til at involvere din egen læge, og det vil blive skrevet ned og bevaret for eftertiden, at du har en skavank. Om 20 år kan det komme meget ubelejligt, at et forsikringsselskab hiver et gammelt papir frem, hvor der står, at du allerede som 18-årig fejlede et eller andet (som du opdigtede til lejligheden og senere glemte alt om).

Allerede i en nær fremtid kan det måske være en fordel, at du kan præsentere en uplettet helbredsattest, når du søger job eller uddannelse.

Så kort sagt: Det er ubekvemt at vi har værnepligt, og det kan forekomme uretfærdigt, at det kun er omkring 1/6 af hver årgang, der skal aftjene deres pligt. Men det er nu en gang sådan samfundet er indrettet. Og så er der forresten mange, der mener, at det er sundt at blive udsat for den tvang...

Skulle du trække et uheldigt nummer, kan du sørge for at din tjenestetid bliver så kort som muligt. Det kan du læse nærmere om i vores rådgivningspjece Militærnægtervilkår.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så ring til vores rådgivningskontor på 32 57 67 25. Vi har åbent tirsdag og torsdag 18-20.

Med venlig hilsen

Øjvind Vilsholm