Udsættelse p.g.a. flytning til udlandet

Hej Øjvind

Jeg er indkaldt til militærnægtertjeneste til februar, og jeg står i den uheldige situation, at jeg netop er færdiguddannet, og jeg har endda også fået et job.

Arbejdet er ved et dansk firma med adresse i Tyskland. Jeg flytter med 99% sikkerhed til Flensborg til januar. Derfor både bor og arbejder jeg i Tyskland, og kan således ikke komme ind i militæret. Men da det firma, som jeg er blevet ansat hos, flytter afdelingen til Padborg fra april eller måske senere, skal jeg vel regne med, at jeg skal ind ??? Eller kan jeg være helt rolig, da jeg har bopæl i Tyskland, og altså kun arbejder i Danmark ???

Min kommende arbejdsgiver vil kun ansætte mig, hvis jeg kan få udsættelse (det kan jeg sgu' godt forstå!).

Jeg håber på nogle gode svar.

Med venlig hilsen
"Peter"
Kære "Peter"

Hvis du både bor og arbejder i Tyskland, er der ingen tvivl om, at de vil give dig et års udsættelse - og flere år senere, hvis du stadig bor og arbejder i udlandet til den tid. Kravet for at få udsættelse er nemlig, at "man skal bo og ernære sig i udlandet". Men du skal altså søge om det, og du skal vedlægge dokumentation fra din arbejdsgiver. Kontakt Militærnægteradministrationen (tlf. 58 52 68 80).

Når virksomheden så flytter til Danmark, er du ikke længere berettiget til at få udsat din værnepligt. Men du kan selvfølgelig i første omgang "glemme" at give Militærnægteradministrationen besked (det skal du ellers gøre lige så snart forudsætningerne for din udsættelse ændrer sig). De tager det ikke så tungt første gang man glemmer at melde tilbage.

Hvis der skal være helt rigtigt, så kan du kun regne med at få udsat din tjeneste indtil firmaet flytter afdelingen til Padborg. Men du må afgøre med dig selv, som du vil lyve overfor militærnægteradministrationen eller sige nej tak til jobbet.

Jeg håber, du er tilfreds med svarene.

Med venlig hilsen
Øjvind

Efterskrift
"Peter" valgte at fortælle sin kommende arbejdsgiver, at han risikerede at blive indkaldt til militærnægtertjeneste i løbet af det kommende år. Dagen efter meddelte de ham, at han ikke ville få jobbet alligevel...