Udsættelse pga. arbejde

Hej Øjvind!

Hvor er det rart at erfare, at der er en forening, som kæmper for os stakler, som altså bare ikke gider militæret.

Håber du kan hjælpe mig i min nød:

Jeg er blevet indkaldt til militærnægtertjeneste pr. d. 01.02.00. Jeg har indtil for godt en uge siden gået arbejdsløs i næsten fire måneder, ihærdigt søgende vel at mærke! Men forståeligt nok ville ingen arbejdsgivere ansætte en mand, som de knapt nok kunne nå at oplære, før han smuttede igen.

Det endte med, at jeg påstod overfor den, som jeg søgte hos, at jeg skulle i tjeneste i februar år 2001. Denne ansættelsesperiode passede ham fint, og jeg fik arbejdet. Nu er jeg imidlertid blevet enormt glad for arbejdet, og jeg har bestemt ikke lyst til at opsige det allerede til februar næste år.

Problemet består altså i, at jeg, koste hvad det vil, skal finde en måde at få udsat min indkaldelse på. Det, jeg søger, er kriterierne for udsættelse; kan jeg for eksempel tage en et-årig enkeltfags-VUC, eller er dette for få timer om ugen til udsættelse?

Jeg håber du kan hjælpe/vejlede mig. På forhånd tak!

Anonym


Hej Anonym

Det er en værre een. Endnu et eksempel på, at det er farligt at lyve. Arbejde er nemlig ikke noget, det berettiger til udsættelse.

Så du har fat i det rigtige: Den eneste mulighed for at undgå indkaldelse er at sørge for at blive optaget på en uddannelse i en fart. Kravet for at få udsættelse er, at den uddannelse, du er i gang med, er kompetencegivende og SU-berettiget. Dvs. at du på VUC enkeltfag skal op på 23 undervisningstimer om ugen (vedlæg din undervisningplan, når du søger om udsættelse).

23 undervisningstimer + lektier kan være svært at klare ved siden af et fuldtidsjob. Så der er ingen nem løsning i dit tilfælde.

Held og lykke

Øjvind