Osman stadig i fængsel

Af Øjvind Vilsholm

Den tyrkiske militærnægter Osman Murat Ülke sidder igen fængslet i Eskesehir-fængslet i Ankara. Osman blev løsladt fra fængslet i slutningen af november, men kun for at blive ført tilbage til kasernen i Bilecik. Her begik Osman en ny "forbrydelse", idet han (selvfølgelig) stadig nægter at iføre sig uniform.

Osman er nu anklaget for "ulydighed på kasernen" og sidder i Eskesehir-militærfængslet i Ankara, mens hans retssag kører. Næste retsmøde bliver afholdt d. 9. marts.

Magtesløse
Serdar Tekin fra den tyrkiske militærnægterforening, ISKD, erkender overfor NB, at der ikke rigtig er noget, de kan gøre for at ændre på Osmans nuværende situation.

"Hvis du spørger, hvad ISKD har tænkt sig at gøre, må jeg være ærlig og sige, at vi ikke er stærke nok til at gøre noget ved situationen i øjeblikket," siger Serdar. "Vi er ikke engang i stand til at styrke vores forening," fortsætter han. "Vi har brug for nogle nye mennesker, som er fast besluttet på at kæmpe mod militæret. Og det mennesker, findes simpelthen ikke under de nuværende omstændigheder," forklarer Serdar.

Det er ikke bare antimilitarismen, der står dårligt. Situationen for menneskerettighedsgrupper og venstrefløjen er heller ikke for god. Men ISKD fortsætter kampen: "Vi fortsætter med at gøre, hvad vi hele tiden har gjort: Vi følger Osmans retssager, vi laver propaganda og forskellige kulturelle aktiviteter. Men vi har også finansielle problemer, så vi må nok forberede et projekt, der kan skaffe nogle penge til Osmans retssager," slutter Serdar.

MNF har besluttet at lave en indsamling til fordel for Osman. Indsæt et støttebeløb på giro 1 11 88 89! Mærk girokortet "Osman".

43 måneders fængsel for at nægte militæret er ikke nok

Osman Murat Ülke er foreløbig blevet dømt 6 gange for at nægte militæret - den syvende dom er på vej. Her er Osmans straffeattest:

  • 28. januar 1997: 6 måneders fængsel for at "fjerne militæret fra folket", fordi han offentliggjorde sin militærnægtelse og brændte sin indkaldelsesordre.
  • 6. marts 1997: 5 måneder for at desertere.
  • 23. oktober 1997: 10 måneder for at desertere og for at nægte at adlyde ordre på kasernen.
  • 22. januar 1998: 10 måneder for desertion.
  • 19. marts 1998: 5 måneder for at nægte at adlyde ordre på kasernen.
  • 4. maj 1998: 7 måneder for at nægte at adlyde ordre på kasernen.
  • 9. marts 1999: ? måneder for at nægte at adlyde ordre på kasernen.

Hjælp Osman!

ISKD mangler penge til den uendelige række af retssager, som Osman udsættes for. MNF samler penge ind for at hjælpe Osman og ISKD. Send et beløb - en 20'er eller en 50'er til MNFs girokonto 1 11 88 89 og mrk. girokortet "Osman", så sender vi pengene videre til ISKD.

Du kan også sende et brev eller et kort med et par opmuntrende ord til Osman. Han forstår udover tyrkisk både engelsk og tysk. Foruden den opmuntring, det er for Osman at få de af brevene, han ser, så betyder den megen opmærksomhed, Osman får fra udlandet, at fængselsmyndighederne behandler ham godt. Også her har det internationale pres en betydning.

Send dit brev eller kort til:
Osman Murat Ülke,
Taktik Hava Kuvetleri Komutanligi
Askeri Cezaevi,
Eskisehir - Turkey.