Boykot Coca Cola

Af Ron Ridenour

Et gigantisk Coca Cola billboard-reklameskilt trænger sig på midt i det krigshærgede Vietnam. Napalmbomber vælter ned over jorden lige bagved reklameskiltet. B-52 bombefly dropper deres morderiske cylindre. Kvalmen overmander mig. Coca-Cola flasken dækkes af små stykker menneskekød, spættet med blod, som danner følgende ord over flasken: Yankee go home!

Og nu i New York og Washington falder det tilbage på dem selv.

Intet andet produkt symboliserer med samme styrke og effekt USA. Flasken er blevet billedet på den amerikanske drøm. Og hvad er den drøm: grådighed og penge uden grænser.

Jeg har drømt om, hvad der skete den 11. september 2001. Jeg har haft mareridt om Coca Cola og USAs storkapital generelt. Jeg har tænkt, at jeg gerne ville samle koncerndirektørerne og "udrydde” dem, ligesom de eliminerer enkelte folk, bevægelser og lande, som de selv gerne vil styre.

Coca Cola skal boykottes. Der skal laves en kampagne med klistermærker, foldere og pjecer. Netværket skal omfatte de folk i USA, som har ført en retssag imod Coca Cola for racistisk diskrimination, med folk i Colombia som prøver at danne en fagforening på Coca Cola-fabrikkerne, men som bliver bortvist, tortureret og myrdet af paramilitære tropper - som Coca Cola hyrer.

Bagslag
Det er ikke en overraskelse, at nogle desperate mennesker har elimineret World Trade Center og dermed Coca Colas kontor. Og hvis resten af den "første” verden ikke siger nej til statsterrorisme, grådighed og magt, så vil den lille mands terrorisme sprede sig, også til Europa. Det er den "første” verdens tyveri og voldtægt af millioner og atter millioner af mennesker, der fører til to verdener: rig og fattig. Man må forstå at undertrykte mennesker ikke altid vil finde sig i at blive udryddet af magthaverne og blive ofre for magthavernes grådighed.

Backfire: bagslag. "Backfire: The CIA’s Biggest Burn” er titlen på en bog, jeg skrev om, hvordan og hvorfor USA (med CIA i spidsen) har angrebet Cuba lige siden 1960. Hvordan de, med Coca Cola som topsymbol, har bombet Cuba mange gange i fire årtier, senest i 1997.

USA’s terrorisme
De bomber med krudt og bakterier. De har i årtier tortureret cubanere, nicaraguanere, vietnamesere, cambodianere, laotianere, chilenere…listen er lang. Bogstaveligt talf. USA har en "School of the Americas” hvor de træner militær og politi fra mange lande i torturteknik.

Gerne langsomt.
Coca Cola er blevet indstævnet for en føderal domstol i Miami i delstaten Florida, anmeldt for mord på fagforeningsfolk i Colombia. Det colombianske Nærings- og Nydelsesmiddelarbejderforbund SINITRAINAL står bag anmeldelsen. USAs metalarbejderforbund (USWA) og det internationale forbund for arbejderrettigehder (ILRF) støtter anmeldelsen.

Boykot Coca Cola
Personligt har jeg ikke købt Coca Cola siden 1965, da jeg så dette Coca Cola billboard midt i Vietnam, mens amerikanske soldater bombede Vietnam tilbage til stenalderen.

Jeg synes, vi må lave en rigtig boykot af Coca Cola - ikke en artikel i NB. En boykot der kan påvirke rigtig mange, så magthaverne kan forstå: hvad man sender ud, får man tilbage igen. Coca Cola og Wall Street skal stoppes. Vi må stoppe deres undertrykkelse. Hvis vi er mange, som står sammen og ændrer samfundet, er risikoen for at få fanatikere vil benytte terroren mindre.