Opdateringer

 

Af Tom Vilmer Paamand

Se temaet
Velkomst

Hvem er med her?
Hvor er det nyeste?
Send en kommentar
Se vores gæstebog
Fredelige adresser
Fredelig kalender
Find
Fred

Fredelige plakater
Ny oversigt over de nyeste tekster
Langt om længe: Nu kan du nemt se om der er kommet nyt på FRED.dk via en automatisk liste. Mekanikken var ret tung at få på plads, men nu kører det. Se alt det nyeste. Listen erstatter denne her side, der vil blive slettet senere.

Sosialt forsvar
Den norske bog "Sosialt forsvar - ikkevoldskamp mot vår tids trusler" viser, at ikkevoldelige aktioner hyppigt bliver brugt over hele verden. Den er skrevet af Jørgen Johansen, der øser af sin mangeårige erfaring med ikkevold. Bogen kan hentes komplet med farvebilleder i Adobe Acrobat PDF-format i biblioteket.

Nye blade på nettet
Det nyeste nummer af "Fred & frihed - Ikkevold" er nu på nettet, sammen med alle de gamle numre siden 1996. De er nu langt om længe i samme design, som alle de andre sider her - og hele stakken er flyttet fra FRED.dk/amk/ikkevold til FRED.dk/artikler/ffiv. Se også uddrag fra Militærnægterforeningens tidsskrift NB.

Nyt design
FRED.dk har fået en ordentlig omgang forårsrengøring. Designet er kvikket op, er blevet lysere og mere overskueligt - jeg håber I kan lide det! Søgemaskinen FindFred er omskrevet, forbedret og mere integreret - og det samme gælder Fredskalenderen.

Forsiden er fortsat i sort...
... men er dog også peppet op med lidt optimistisk hvidt. Baggrunden er en meget dyster blodigt rød, som en kommentar til Danmarks og resten af verdens militære svar på en terroraktion. Opgaven burde have været overdraget til politiet og retsforfulgt på en måde, der styrkede demokratiet - ikke ophævede det.

Stop danske våbensalg til Israel
Mens vi officielt kritiserer voldsanvendelsen, er Danmark i det stille med til at bevæbne Israel. En ny administrativ praksis giver meget frie rammer for dansk våbeneksport. Jyske Terma sælger for op mod 100 millioner kroner. Også våbeneksporten til Tyrkiet er i al stilhed genoptaget.

Blodhævn burde være fortid
Verden skriger på hævn efter det modbydelige terrorangreb på World Trade Center - og resultatet bliver uhæmmet oprustning og overvågning. Hvis freden skal have en chance, må alle fredeligere kræfter blander sig. Her er en tekst- og linksamling.

Håndbog i afrustning
Håndbogen "Tri-denting it" er en åben vejledning til Trident Ploughshares aktioner, hvor aktivister uden vold offentligt uskadeliggør krigsmaskinerne. De første afsnit af håndbogen kan hentes her i biblioteket.

Den nødvendige ulydighed
Ulydigheden er nu begyndt at samle sig til et tema, så artiklerne er nemmere at finde. Se også Åsne Berre Pedersen og Jørgen Johansens bog om teori og praksis bag ikkevoldelige aktioner i Norden. Hent de tre første kapitler i biblioteket.

Temaer om uran, missilskjold og Tjetjenien
Disse aktuelle områder har fået et par hurtige introduktionssider. Den ene fortæller, at Ammunition med forringet uran lå på baser i Danmark og det andet om USAs planer om et missilskjold. Et tema-område om krigen i Tjetjenien er også ved at tage form.

Snart 7 år på nettet for freden!
"FRED.dk" fylder 7 år i 2003. Efter internettets tidsregning er dette ældgammel og betyder, at vi stort set har været med hele vejen. Allerede inden de første fire år var der over 1.000.000 hits - så "FRED.dk" bliver både set og brugt.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret maj 2003 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >