Våbenkampagne til de unge

Terma har lavet den første ærlige danske reklame for våben i nyere tid

Af Tom Vilmer Paamand - maj 2001

Se temaet
Vi skaber virkeligheden
Danske våbenfabrikker er absolut ikke kendt for deres prangende reklamer. Som hovedregel er de slet ikke kendt.
 
Terma laver blandt meget andet dele til F-16 fly, men har i de senere år forsøgt at profilere sig med rumfart. Arbejdet med en lille civil satellit er vist frem igen og igen for offentligheden - og selv dronningen har ladet sig spænde for vognen.
Men Termas ubestridte hovedområde har hele tiden været våben. Og nu er den her så: Den nok første ærlige danske reklame for våben i nyere tid.
Reklamen er en dyr sag i farver direkte henvendt til ungdommen. Den sidder bag på “en avis om natur, teknik og miljø”, der hedder “Unge Forskere” og er udgivet af fagbladet Ingeniøren.
Ikke kun Terma er på udkik efter unge talenter her. En konkurrence i avisen bedømmes blandt andre af en oberstløjtnant fra Forsvarskommandoen. Avisen er sendt ud i 120.000 eksemplarer til alle landets skoler og gymnasier, som derved kan nyde et F-16 fly bemalet i danske farver, der tordner mod himmelske højder med budskabet:
“Flyspil efterligner virkeligheden. Vi skaber virkeligheden. Vær med til at skabe fremtidens virkelighed. Bliv ingeniør - hos Terma.”
Annoncen kan bestilles som plakat til børneværelset via Termas hjemmeside www.terma.com/skabfremtiden - og man deltager samtidig i konkurrencen om et flyspil. Den store plakat er alligevel mere diskret end annoncen, for den småsludrende reklametekst er afløst af et diskret firma-logo.
Annoncens usædvanlige virkelighed består i, at den rent faktisk viser billedet af et våben. Det er dog fortsat ren parade, uden bomber og blod.
Og Termas hjemmeside har heller ikke aktuelle links til f.eks. pressebilleder af sønderbombede huse i de palæstinensiske landsbyer, hvor det israelske flyvevåben har demonstreret den praktiske brug af F-16 flyet...
  Be present when
the future is created.

Employees at Terma are always looking for new and inspiring colleagues who want to work with new high-end technologies. Technologies used for exploration in space or at 2000 kph in a fighter plane.
Please fill out the following, and we will send you a smashing F-16 poster, and you will participate in the competition of winning five Falcon 4.0 Flight Simulators.

 
> Se andre artikler om dansk våbenproduktion.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret maj 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >