Russiske specialstyrker rydder fredslejr

Politi med maskingeværer ryddede international fredslejr i Rusland. Flere end 100 betjente gav lejrens 500 beboere en time til at forlade området.

Af Tom Vilmer Paamand - august 1998

Se temaet
En tipi i Rusland
Sidste års lejr i Rusland var mere fredelig.
Betjentene blev mødt med tilbud om te og mad, men brugte ventetiden på at gennemrode teltene, hvorved der forsvandt penge og kameraer.
Derefter dannede betjentene kæde og skubbede beboerne foran sig uden hensyn til, at der var små børn og gamle mennesker imellem. Efterladte tipier, telte og andet udstyr blev brændt på stedet.
Den officielle begrundelse for rydningen var, at de sanitære forhold i lejren skulle være utilfredsstillende, så myndighederne frygtede en epidemi. Som bevis blev der fremlagt en video, som politiet havde optaget. Den viste blot glade og rene mennesker på sommerlejr, samt kameraførerens fascination over de mange halvnøgne kvinder.
Omkring 50 russere blev arresteret på diverse anklager, der mest gik på rusmidler. Politiet tvangsfjernede 17 børn, hvor de voksne ikke umiddelbart kunne bevise, hvem der var forældre til dem. Ingen udlændinge blev arresteret.

Rainbow Gatherings
Lejren var en del af den såkaldte Rainbow-bevægelse. Rainbow Gatherings er et meget løst sammenrend af unge og gamle hippier, der opstod i USA i tiden efter Woodstock-festivalen og mødes om ideer baseret på ikkevold, meditation og respekt for naturen.
Den hårde oplevelse i Rusland stopper ikke Rainbow. De internerede børn er nu blevet løsladt efter mere end en uge på internat. Lejren er genoprettet et nyt sted og fortsætter. Mange flere udlændinge er nået frem og planlægningen af næste års lejr i Ungarn er i fuld gang.
Den internationale Rainbow Gathering i Europa har besøgt de fleste lande i det vestlige Europa. Omkring murens fald kom østlandene med, og tidligere lejre i Polen, Slovenien og Tjekkiet er foregået uden problemer med myndighederne.


Mere om ovenstående historie kan findes i nyhedsgruppen alt.gathering.rainbow. Yderligere information om Rainbow Gatherings kan fx findes på www.welcomehome.org.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret august 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >