Alternativ fredspris til Ulla Røder og Co.

Ulla Røder, Ellen Moxley og Angie Zelter har på vegne af nedrustningsbevægelsen Trident Ploughshares modtaget "The Right Livelihood Award 2001",

Af Tom Vilmer Paamand - oktober 2001

Se temaet
Ulla Røder, Ellen Moxley og Angie Zelter har på vegne af nedrustningsbevægelsen Trident Ploughshares modtaget "The Right Livelihood Award 2001" - der også bliver kaldt for den alternative Nobelpris.
Trident Ploughshares hædres for principfaste, tydelige ikkevolds-aktioner for at befri verden for atomvåben og understrege disse våbens ulovlighed. Trident Ploughshares nedruster atomvåben gennem direkte aktioner og har specialiseret sig i de engelske Trident atomundervandsbåde, der har 144 atomsprænghoveder klar til brug.
Medlemmerne af gruppen er tilsammen blevet arresteret mere end 1.300 gange under deres aktioner. Ulla Røder er lige blevet idømt tre måneders fængsel for de seneste aktioner, og er i alt blevet arresteret 17 gange. Nu er myndighederne blevet så træt af hende, at hun står til udvisning fra Storbritannien.
De øvrige modtagere er den israelske fredsbevægelse Gush Shalom og dens grundlæggere Uri og Rachel Avnery - for deres faste overbevisning om at fred og en afslutning på terrorisme kun kan gennemføres gennem retfærdighed og forsoning.
Leonardo Boff, Brasilien, en af grundlæggerne af den latinamerikanske befrielsesteologi - for indsigt i forbindelserne mellem menneskelig spiritualitet, social retfærdighed og ansvar over for naturen.
José Antonio Abreu, Venezuela, grundlæggeren af The National System of Children and Youth Orchestras - som har bragt musikkens glæder til utalrige børn og samfund, specielt fattige.
Right Livelihood Award er stiftet i 1980 af den svensk-tyske filatelist Jacob von Uexkull, og overrækkes officielt den 7/12 i det svenske parlament. Udover hæderen består prisen af 2 millioner svenske kroner, der deles mellem årets fire prismodtagere.Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret oktober 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >