Ikke flere endeløse diskussioner, men realistisk nedrustning nu!

Ulla Røder har ødelagt et Tornado krigsfly, så det ikke kunne deltage i krigen mod Irak.

Af Ulla Røder - marts 2003

Se temaet
Jeg betragtede sædet i cockpittet i det strømlinede hvide tornado krigsfly, som jeg netop var gået ombord i.
Jeg havde billedet af en ung pilot, dreng, søn, far i tankerne; de mange års frygt for Iraks folk; deres overlevelse; en ny verdenskrig - atomkrig; frygt for at miste - den lille smule frihed, vi folk stadig har tilbage i denne verden - til en stat, som officielt har erklæret, at den ønsker “fuld dominans” på jorden så vel som i rummet; som har vist at vilje og kynisme til at anvende hvilke som helst magtmidler for at opnå dette - fik mig til at løfte den røde og sorte boltsaks i min hånd. Crash!!!
Jeg råbte ud i hangaren. Der var ingen, men det hjælp. Vi vil ikke have jeres krig Bush og Blair. Crash!!! Dette for alle de døde borgere i Irak og alle de børn, der stadig lider på fattige hospitaler, som følge af 12 års sanktioner mod civile. Crash!!!
 
Crash!!!
Kontrolpanelet ude af drift. Hammerens ekko hang stadig i luften, da jeg påbegyndte vingerne. Den hårde overflade modstod mit forsøg. Dette for min veninde, som ikke kan få en ordentlig kørestol. Dette for min handicappede ven, som må kravle op ad lange stentrapper, fordi et ordentligt hus med adgang for handicappede ikke kan stilles til rådighed for ham og hans familie. Dette for alle de marginaliserede folk, de syge, de ældre, der lever i fattigdom uden de basale behov dækket. Dette i håb om en fremtid for vores børn i verden.
Jeg havde gjort nok. Spidsen af flyet fik resten af min vrede og al den energi jeg havde. Løgnere!!! Nedrustningstraktater og forhandlinger!!! Internationale love! 30 års ignorance. Alt sammen løgne for at købe tid til våbenindustrien og militæret til oprustningen for det 21-århundredes krigsførelse. Skam, skam og atter skam over alle atomvåbenstaterne.
Jeg slukkede lysene på flyet, og for alle de gange domstolene har ignoreret almindelige folks argumenter klaskede jeg nu træt boltsaksen mod roret i bagenden af flyet. Dette for al din arrogance fra de bedrevidende, belærte folk, som aldrig har kikket længe nok i en ung narkomans øjne til at forstå deres lidelser, men sender dem væk - for at rapse til deres daglige fornødenheder - i stedet for at tilbyde dem en ordentlig handle-plan - for dyrt - lettere at sige betal en 20er om ugen eller gå i fængsel - problem løst! Næste! Crash!!! Crash!!! Flyet hang med næsen.
Tilbage i cockpittet lagde jeg stille boltsaksen fra mig. Ovenpå lagde jeg et brød og i stilheden delte jeg symbolsk et brød med alle de sultne, brækkede små bidder og spredte dem og bad for social retfærdighed og fred i verden. Jeg gik langsomt ned til to brændstofbeholdere på jorden.
Grimme, lignede fede væmmelige bomber. På hver af dem var anbragt et skilt “Til Golfen”. Jeg placerede mine sidste to brød på hvert skilt.
Mit arbejde var udført. Ingen ville længere skulle stå ansigt til krigens rædsler fra dette fly. Endnu en krigsmaskine var blevet nedrustet. Jeg følte en dyb indre fred.
 
Jeg fortryder intet
Jeg ventede til nogen ville ankomme. Efter en stund blev jeg yderst respektfuldt og fredeligt taget til fange og ført væk, mens hele basen blev sat i alarm. Yderligere en forsinkelse af krigsforberedelserne. Godt.
Nu imødeser jeg en retssag - måske for 25.000.000 pund ødelæggelser. Mere end hele min familie vil tjene i en livstid tilsammen. Et tornadofly koster 40 millioner pund. Vi har allerede betalt dette fly og vi kommer til at betale for at alle de andre fly, jeg så den nat, bliver forberedt til en forbryderisk krig, som ingen ønsker, bortset fra hr. Bush, hr. Blair og den 1/3 af befolkningen, som har deres interesser i militæret, våbenindustrien eller som driver deres forretning for de store multinationale udnyttende cooperativer.
Vold ender, hvor kærligheden begynder. Alt denne verden behøver er kærlighed.

Kærlig hilsen Ulla

Brevet er skrevet 15. marts. Ulla Røder fortryder intet og sidder fortsat i kvindefængslet HMP Cornton Vale og venter på retssag og straf. Hun kan kontaktes via postadressen Wiston Lodge, Wiston nr Biggar, Lanarkshire, ML 12 6 HT, Scotland.
 
Se yderligere informationer på www.tridentsploughshares.org. Læs mere om aktiv nedrustning af de atombevæbnede Trident u-både.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret marts 2003 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >