Forbyde miner? Det var som pokker!

Danmark går i spidsen som de sidste.

Af Aase Bak-Nielsen, Kvinder for Fred - maj 1996

Se temaet
(mine-advarsel)
I forbindelse med den glædelige meddelelse om regeringens overraskende beslutning om dansk forbud mod antipersonel-miner, står der i Informatíon 24/5 1996, at, "Danmark har hele tiden støttet et verdensomspændende forbud", "men har nu tabt tålmodigheden" og "fundet det nødvendigt med konkret handling for at sende et klart og utvetydigt politisk signal."

Det var som pokkers! I de seneste tre år har vi fra Kvinder for Fred sendt talrige breve til ministre og folketingspolitikere, samlet massevis af underskrifter og skrevet oceaner af læserbreve, alt sammen med anmodninger eller krav om forbud mod landminer, "som et klart politisk signal."
Regeringen har fået appeller fra FNs generalsekretær, fra Unicef og fra Røde Kors, men alt er blevet afvist.

Det er meget, meget glædeligt, at vi nu ligesom ca. 20 andre lande endelig har fået nationalt forbud mod antipersonel-miner (så de borgerliges angst for dansk enegang er latterlig), og regeringen skal have tak for det, men der er ingen grund til at udstyre den med en glorie med tilbagevirkende kraft.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >