Brev til Rusland

Du har sikkert også hørt om Ruslands ultimatum til indbyggerne i Groznij. Du har sikkert også læst aviser og set billeder fra Tjetjenien.

Af Annelise Ebbe

Se temaet
Ruslands ultimatum og krigsførelsen i Tjetjenien i det hele taget er udtryk for en brutal og kynisk magtpolitik, hvor overgrebene mod civilbefolkningen er uhyggeligt omfattende.
Ultimatumet er også et brud på Geneve-konventionen, der fastlægger normer for krigsførelse, bl.a. at det ikke må ramme uskyldige og civile. Vi vil derfor opfordre dig til at deltage i en protest mod krigen. Herunder er et udkast til en protestskrivelse til Ruslands regering efterfulgt af et uddrag af Geneve-konventionen (mest om krigsførelse og civile).
Du kan gøre følgende:
Først vil vi opfordre dig til at videresende denne mail til alle andre, som vil deltage i protesten - i Danmark eller i udlandet (ved henvendelse til sfmifj@ft.dk kan du få en engelsk kopi af dette brev).

Print protestbrevet og Genevekonventionsafsnittet ud og send det med brev, fax eller begge dele til den russiske ambassade i Danmark. Hvis du vil, kan du underskrive det.
Måske stopper vi ikke krigen på den måde, men vi kan da vise den russiske regering, at der er mange i Europa, som protesterer mod Ruslands umenneskelige fremfærd i Tjetjenien.

Annelise Ebbe, Kvindernes Liga for Fred & Frihed, a_ebbe@centrum.dk
Holger K. Nielsen, SF, sfhoni@ft.dk
Søren Søndergaard, Enhedslisten, elsbos@ft.dk


Til Ruslands Ambassade i Danmark
To The Russian Embassy in Denmark
Kristianiagade 5
2100 København Ø
Fax: 3542 3741
I write to you to: 
- protest against Russias war in Chechnya, 
- protest against the ultimatum to the population of Groznij, 
- demand that you stop the atrocities against the civilian 
population in the area and 
- let the population get acces to emergency aid.
I send you a copy of parts of the Geneva-convention, 
which has been signed by The Russian Federation.Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret januar 2000 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >