Åbent brev fra mødrene i den russiske føderation

Støtte til aggressive militæraktioner er uforeneligt med beskyttelsen af kvinder og børn.

Af Tom Vilmer Paamand - 2022

Se temaet

image Vi retter dette brev på Mors Dag, til forkvinden for Udvalget for Socialpolitik i Føderationsrådet, og forkvinden for Statsdumaens udvalg for familie, kvinder og børn, og medlemmer af disse udvalg.


I ni måneder nu har den såkaldte særlige militæroperation stået på, som bringer ødelæggelse, sorg, blod og tårer med sig. Vi mødre er i en svær og sårbar situation lige nu. På trods af alle løfter om støtte fra staten, er levestandarden faldende, og fattigdommen banker på døren hos langt de fleste familier.

Efter den 24. februar blev situationen kun værre. Ifølge officielle data lever næsten hvert femte barn i en familie med en indkomst under eksistensniveau, det vil sige i fattigdom. Vores land genindførte titlen heltinde for mødre til store familier, mens moderskab praktisk talt garanterer et liv i fattigdom.

Vi har ikke brug for ubrugelige titler, vi og vore familier har brug for et anstændigt liv. De enorme penge, der bruges hver dag på militære operationer, kunne investeres i vores velfærd. Men i stedet for nye børnehaver, skoler og hospitaler får vi kun endeløs tom snak i tv om vores succes og storhed. Mindst 318.000 mænd er allerede mobiliseret.


Hvem vil forsørge familier, der har mistet deres forsørgere? Vi kender svaret alle disse strabadser vil blive en ekstra byrde på mødres allerede overbelastede skuldre. Mødre til værnepligtige og mobiliserede er tvunget til ydmygende at banke på døren til byadministrationen, og forsøge at bringe deres sønner og mænd hjem. De afholder strejker og skriver kollektive appeller, men ingen hører dem! Myndighederne viser deres sande holdning til mødre.

Og vores regering henter ikke en gang de lemlæstede lig af vore døde slægtninge hjem. De efterlades og tilhører ikke deres familier, selv efter en frygtelig død. Økonomiske problemer og social krise fører uundgåeligt til en stigning i vold i hjemmet. Mænd, knust af fattigdom og fremtidens usikkerhed, lader deres vrede gå ud over kvinder og børn. Mænd, der vender tilbage til det civile liv, bærer ofte alvorlige psykologiske traumer fra krigen med sig hjem.

I løbet af de seneste ti år er lovforslag om forebyggelse af vold i hjemmet blevet forelagt statsdumaen mere end 40 gange, men de har intet foretaget. Angsten for vores børns fremtid er stærkere end nogensinde.

Den verden, de kommer til at leve i, afhænger i høj grad af de beslutninger, som vi voksne træffer i dag. Konstante hentydninger fra landets øverste ledelse, om muligheden for at bruge atomvåben, giver anledning til fortvivlelse og frygt i vores sjæl for vores børns skæbne.


Militær handling er altid en katastrofe, uanset hvad de officielt kaldes. Dette er blodsudgydelser, vold, ydmygelse af menneskelig værdighed, krænkelse af friheder og menneskerettigheder. Vi er forfærdede over det, der sker.

Vi er imod vores sønners, brødre, ægtemænds og fædres deltagelse i dette og blandt kvinder er der også værnepligtspligtige læger med. I, der burde beskytte mødres og børns rettigheder og friheder, bør ikke vende det blinde øje til alt dette. Du og dine familiemedlemmer er pålideligt beskyttet mod fjendtligheder, du risikerer intet og mister ingen.

Hver dag må vi bekymre os om vores kære, som med magt bliver sendt til denne kødkværn. Hvordan kan du støtte militære aktioner udløst imod mange russiske borgeres vilje, og udføre disse aktioner på deres bekostning?

Det er klart, at støtte til aggressive militæraktioner er uforeneligt med beskyttelsen af familie, kvinder og børn. I dag, på Mors Dag, opfordrer vi dig til at huske din pligt og de kampagneløfter, du gav til dine vælgere, og bruge al din indflydelse på at afslutte fjendtlighederne så hurtigt som muligt, og returnere vore kære til deres hjem.

Vi kræver tilbagetrækning af tropperne fra Ukraines territorium, returnering af alle soldater, beskyttelse af værnepligtige soldater fra at deltage i enhver fjendtlighed, vedtagelsen af en lov om forebyggelse af vold i hjemmet, og en værdig materiel støtte til barndom og moderskab!


Brevet er stærk forkortet, og blev sendt den 27. november fra Feministisk Antikrigsbevægelse, og en initiativgruppe af værnepligtiges mødre.


Se også:Russerne støtter ikke krigen - længere

Kun en fjerdedel af russerne støtter op bag krigen, viser Kremls egne interne meningsmålinger for november. Befolkningens opbakning er vendt totalt siden juni, hvor tallene stod helt modsat men mobiliseringen fik russerne til at vågne op.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 2022 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >