ASITI er fred på kurdisk

Fred eller ASITI, som vi siger på kurdisk. At bruge ordet ASITI eller kræve fred i Tyrkiet og især hvis du er med kurdisk baggrund, så har du et problem med de tyrkiske myndigheder.

Af Ramin Mamedi - april 2002

Se temaet
Som bekendt har de historiske begivenheder tvunget det kurdiske folk til at gøre, senest i 1984, oprør mod den tyrkiske stat. Man kunne ikke forestille sig en FREDELIG oprør i starten af 1920erne og heller ikke i 1980erne. De politiske forholde i Tyrkiet og i vor region gjorde en fredelig opstand umulig og derfor valgte man væbnet oprør mod tyrkisk herredømme.
Som alle andre undertrykte folkeslag, havde det kurdiske folk også ret til at selvbestemme, men både de europæiske lande og Tyrkiet fratog kurderne denne ret. Denne politik fortsætter desværre også i dag.
Under oprøret, der startede i 1984 ødelagde den tyrkiske stat hele den kurdiske geografi, nedbrændte 4.000 landsbyer, som Saddam Hussein i Syd, dræbte, fængslede, ydmyggede og oven i det hele kriminaliserede hele den kurdiske befolkning ved at lancere dem som "TERRORISTER". Dette ord blev anvendt efterhånden af mange andre mod det kurdiske folk. Kurderne ændrede deres politik og startede med at kæmpe med lovlige midler og krævede bl.a.
fred og demokrati til Kurdistan, men TERROR-STEMPLINGEN ser ud til ikke ophøre med det samme.
Hvorfor nu det? hvis man vil spørge. Som bekendt sker der ret brutale overtrædelser mod det palæstinensiske folk i Mellemøsten. Efter at USA har startet en krigskampagne i Afghanistan ville de genoptage samme succes i Mellemøsten, ved at angribe Irak. Men denne gang var opbakningen ikke særlig stor. Derfor vil USA, med både israelsk og tyrkisk hjælp, starte uroligheder i Mellemøsten der kan bane vejen for et angreb mod Irak og formentlig også Iran.
Israels angreb på civile palæstinensere og tyrkiske militære operationer i det nordlige Irak for 3 dage siden er ikke foretaget uden USAs accept og støtte.
Derfor burde alle, der elsker fred og demokrati, se disse kendsgerninger og styrke den internationale solidaritet over det hele.
Styrk den internationale solidaritet!
Nej til krig og terror!
Længe leve det kurdiske og palæstinensiske folks kamp mod undertrykkelse!

Denne tale blev holdt 20. april 2002 ved en demonstration på Christiansborg Slotsplads. FEY-KURD er en sammenslutning af kurdiske foreninger i Danmark.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret november 2002 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >