Til Det Danske Fodboldlandshold

Vedr. LANDSKAMP MOD ISRAEL.

Af Annisette og Thomas Koppel den 8. april 2002

Se temaet
Kære fodboldlandshold! Kære Jan Heintze!
Den israelske regering er i en provokation mod hele det internationale samfund igang med en grufuld massakre på det palæstinensiske folk. Den internationale presse er udelukket fra de besatte områder, og internationale journalister og observatører bliver beskudt. Røde Kors udtaler, at de aldrig har været udsat for en lignende situation noget sted, hvor Røde Kors' medarbejdere og ambulancer bliver hindret adgang til sårede og døde og selv bliver beskudt. Vandværkerne i adskillige større byer er bombet, og hundredetusinder af mennesker har i 4 dage været uden vand. Ingen kan gå udenfor en dør uden at risikere livet.
I flygtningelejren Jenin er hundreder af civile dræbt af bomber, affyret direkte ned i slumbeboelsen. Dusinvis af huse er blevet bulldozet med levende familier indeni. Hele verden protesterer. De andre nordiske lande har forlængst indført sanktioner mod den israelske regering. Disse frygtelige handlinger er ikke kun rettet mod det palæstinensiske folk. De er også til dyb og uoprettelig skade for israels jøder og for hele verdenssamfundet.
Hundredevis af israelske officerer og soldater nægter uanset konsekvenserne at medvirke i militærtjeneste i de besatte områder. Vi føler også med israels mødre, når de må begrave deres børn som følge af konflikten. Men ingen terrorismesnak kan længere dække over, at Sharon-regeringen er den egentlige 'terrorist' med utallige krigsforbrydelser på samvittigheden. Den israelske regering lever højt på USAs årlige fem milliarder dollars samt fri adgang til F-16 jagere, Apache kamphelikoptere og andet topmoderne isenkram. Palæstinenserne har kun sig selv at sætte ind.
At spille en venskabelig landskamp med Israel er ikke længere muligt med de tusinder af overgreb mod menneskerettighederne og alle internationale konventioner, som Israels regering og militær begår hver dag. Landskampen vil langt udover Danmarks grænser blive en provokation imod de dræbte og deres familier, imod millioner af menneskers retfærdighedsfølelse, mod FN, mod Røde Kors og andre, som dagligt risikerer livet i skudlinjen, og virke som en utvetydig støtte fra landsholdet til den igangværende massakre. Det er helt ude af trit med dansk tradition og folkeånd.
En boykot af kampen med Israel retter sig ikke mod de israelske spillere i sig selv, som meget vel kan være i et lignende dilemma som vi. Og heller ikke imod Israels jøder, som selv prisgives i Sharon-regeringens vanvittige dødedans. Før venskabelig kappestrid igen er mulig, må den israelske hær trækkes endegyldigt ud af de besatte områder og en troværdig fredsproces igang på en ligeværdig basis. Vi har ofte glædet os over det danske landsholds indsats og inspirerede og menneskelige spillestil, hvilket vi jo også har givet udtryk for i vores Stjerneskud (Når Lysene Tændes I Parken). Nu håber vi at I er parat til en stor præstation på den menneskelige side. Sig nej tak til den kamp.

Kærlige hilsner Annisette & Thomas Koppel The Savage Rose


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret november 2002 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >