Stop terrorismen. Knæk Sharon!

For et år siden fløj passagerfly ind i højhuse i USA. 3000 mennesker lå i disse timer for et år siden døde i ruinerne efter World Trade Center og Pentagon. Terroren skræmte os. Fik os til at væmmes.

Af Anders Fenger - 11. september 2002

Se temaet
Kontorfolk, rengøringspersonale, almindelige mennesker omkom sammen med brandmænd. De efterladte til de 3000 udtrykker ægte sorg. Og det har de grund til.
 
For halvanden måned siden fløj en række F-16-fly i ly af mørket over Gaza By. I stedet for at smadre ind i bygninger i den palæstinensiske by, sendte de missiler og bomber mod et beboet hus. Det var den 23 juli.
Kvinden og moderen, Iman Hassan Matar, beskyttede instinktivt sine tre børn, Ra'ed på 1½ år, Mohammed på fire og Diana på fem. Da de to timer senere blev hevet ud af ruinerne, lå Iman beskyttende ind over børnene. Men de var allerede døde. I alt 13 døde den nat i huset. Endnu flere voksne.
Flyene satte kursen hjem mod basen i Israel. Inde i cockpittet blinkede små dimsedutter. Det var dansk isenkram, lavet af Terma A/S i Lystrup ved Århus. Elektronikken hjalp piloterne med at advare mod trusler fra jorden.
Tænk Jer. Dansk isenkram medskyldig i mord fra luften! Det gør mig harm og vred. Det er meddelagtighed i terror.
 
Jeg tager afstand fra terror, uanset det sker i USA eller Palæstina. Jeg tænker på de tusinder ofre for terroren sidste år i USA. Jeg tænker på de tusinder, der er blevet dræbt i Palæstina, siden USA støttede staten Israels oprettelse.
Jeg bliver vred, når man kan læse, at 250 børn på Vestbredden og i Gaza er blevet dræbt af soldater de sidste to år. De 100 af dem var under tolv år. Derfor lægger jeg også blomster for dem her idag. Og minder dem, som jeg minder de 3000 amerikanere fra 11. september. De blev alle ofre for terror.
 
Jeg sørger også over dem, der dagligt enten bliver skudt i hovedet, halsen, overkroppen og ryggen i Palæstina. Og jeg bliver blot vred, når jeg hører præsident Bush tale, om at
"Vi er kommet til dette punkt fordi der ikke er gjort nok for at udrydde terrorisme. Alle verdens ledere må stille op imod terror... Og det gælder især for formand Arafat. Jeg mener han kan gøre meget mere for at forhindre angreb... Jeg forstår til fulde Israels behov for at forsvare sig."
Hvem begår terror, spørger jeg...
 
Det er ikke Boykot Israel Kampagnens mål at kritisere USAs indenrigspolitik og dets måde at opbygge samfundet op på. Men jeg bliver gal, når USA taler med dobbelt tunge om terror. De støtter nemlig staten Israels statsterror mod palæstinenserne.
Og jeg bliver endnu mere harm, fordi Danmark deltager i hykleriets kor ved også at støtte den zionistiske stat. Vi kritiserer sjældent og lader tilmed ambassadør Gillon gå frit omkring i København, selvom han har indrømmet af være tilhænger af tortur.
 
Min vrede er enorm, når jeg får at vide, at Israel kan få fri import fra USA af F-16-fly. Dem der myrder børn i Gaza. Og min harme koger, når soldater plyndrer og smadrer skoler, gennemhullser vandcontainere, udøver tortur - lært på skoler i USA.
Jeg bliver stødt over, at almindelige jøder verden over bliver holdt som gidsler af Sharon. Manden taler om kamp mod terrorisme. Men han er selv terrorist. Lørdag den 14. september 2002 er det 20 år siden, Sharon beordrede mord på 800 civile palæstinensere i flygtningelejrene Sabra og Shatila i Libanon.
 
Der er ikke så meget mere at sige:.
Støt palæstinenserne. Boykot Israel!

Anders Fenger er repræsentant for "Boykot I srael-kampagnen". Talen blev holdt den 11. september 2002 ved mindearrangement for ofrene for terrorangrebet og for krigen mod terror, arrangeret af "Århus mod Krig og Terror".


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret september 2002 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >