Rystende reaktion fra danske politikere på terrorangreb

Minoritetspartiet er rystet over danske politikeres udtalelser efter terrorangrebet på World Trade Center og de efterfølgende overgreb på personer med muslimsk baggrund.

Rune Engelbreth Larsen - 18/9 2001

Se temaet
From:      "Rune Engelbreth Larsen" <humanisme@hotmail.com>
Subject:   Rystende reaktion fra danske politikere på terrorangreb
Date sent: Tue, 18 Sep 2001 10:06:01 +0200

PRESSEMEDDELELSE

Minoritetspartiet tager afstand fra den tragiske terrorhandling i USA, men er også bekymret over den eskalerende tale om krig og hævn. Mere vold avler blot endnu mere vold, hvorfor det er nødvendigt at holde hovedet koldt og indse, at vi i Vesten ikke længere kan negligere den fattigdom, undertrykkelse og vold, der er terrorens grobund. Minoritetspartiet er bekymret over danske politikeres hadefulde retorik og de overgreb og trusler, personer med muslimsk baggrund udsættes for. ----------------
Ingen kan leve uanfægtet videre efter de dybt tragiske terrorhandlinger, der har forårsaget tusindvis af civile døde i USA. Des mere grund er der til bekymring over, hvad efterspillet kan blive.
I USA taler man om krig, og Danmark har som NATO-medlem sagt ja til at bistå USA. Der er derfor grund til at frygte, at krigsretorikken og den militante tilgang kan føre til en eskalering af volden. Næppe nogen kan dog tro, at man kan standse terror med militær magt. I bedste fald kan man ramme de skyldige, i værste må uskyldige civile betale med liv og helbred. Militær magt fjerner nemlig ikke den fattigdom, undertrykkelse og krig, der er roden til terrorens onde. Så længe der er mennesker, der ikke kan se noget håb i på fredelig vis at kæmpe for at opnå fred, frihed og rimelige levevilkår, vil der være grobund for terror.

VI KAN IKKE LÆNGERE ISOLERE OS
Efter terrorhandlingerne i New York må Vesten se i øjnene, at vi ikke kan gemme os bag mure af lovgivning, overvågning, politi og militær. Vi kan heller ikke skyde ansvaret fra os. De rige vestlige lande bærer hovedparten af ansvaret for verdens fattigdom og undertrykkelse. Minoritetspartiet tager derfor skarpt afstand fra de overgreb, der begås rundt om i verden, senest de israelske angreb på palæstinensiske byområder, der kun kan øge hadet til Israel og det USA, der forsyner Israel med våben og politisk støtte.
Synet af de døde og sårede i New Yorks gader er en påmindelse om, hvilke ofre enhver form for vold og våbenmagt medfører. Minoritetspartiet opfordrer derfor de ansvarlige politikere - rundt om i verden såvel som herhjemme - til besindelse.

DANSKE POLITIKERE PUSTER TIL HADETS ILD
Det er dog ikke besindelse, der kendetegner flere danske politikere, der prøver at overgå hinanden i krigerisk retorik og mistænkeliggørelse af etniske og religiøse minoriteter. I sin opfordring til herboende udlændinge om at rejse hjem overgås Anders Fogh Rasmussen kun af Dansk Folkeparti, der kalder folk med muslimsk baggrund for en femte kolonne for islam, der i partispidsernes absurde univers ikke er en religion, men en "terrororganisation, som prøver at opnå verdensherredømmet."
Også Naser Khader holder sig ikke for god til at tale om femte kolonner, når han på de radikales landsmøde taler om risikoen for, at "at en delegeret havde rejst sig og rost terrorangrebene på World Trade Center og Pentagon." En smagløs udtalelse, der kun bringer ved til det bål, som Venstre og Dansk Folkeparti har tændt.
Et bål, der på uhyggeligste vis allerede har ført til angreb på indvandrerforretninger og trusler mod restaurationer, TV-stationer og indvandrerpolitikere.
Minoritetspartiet må på det skarpeste tage afstand fra politikere, der mistænkeliggør uskyldige personer og dermed direkte eller indirekte er medvirkende til diskrimination og overgreb, der ikke adskiller sig grundlæggende fra det had, der ligger bag terroren.
Minoritetspartiet opfordrer derfor alle politikere til at besinde sig i stedet for at puste til diskriminationens og voldens ild.

MINORITETSPARTIET / www.minoritetspartiet.dk
--------------------------------------------
Minoritetspartiet, postboks 4018, 8260 Viby J, tlf.: 86540850
Formand: Rune Engelbreth Larsen, tlf.: 28331902 / 87341067


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret september 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >