2 minutters lynaktion i Aalborg

I lørdags havde vi en 2 minutters lynaktion i Aalborg.

Lotte Reimer - 5/11 2001

Se temaet
Jeg citerer fra Nordjysk Stiftstidende Søndag 4.11.01:
 
Det mere end haster, hvis en humanitær katastrofe i Afghanistan skal afværges.  Derfor skal bomberegnen erstattes af hjælp til de seks millioner afghanere, som lige nu skønnes at leve på sultegrænsen.
Det var hovedbudskabet, da omkring en snes fredsaktivister i går middag besatte Nytorv og lavede en to minutters lynaktion og happening i forsøg på at gøre opmærksom på situationen for de civile afghanere.
Præcis på slaget 12 satte to trommeslagere i med heftige rytmer, hvorefter en halv snes aktivister flagrede [min tilføjelse: 4 "bombefly" og 6 "civile ofre"] ud i krydset foran McDonalds og standsede trafikken med et lille stykke gadeteater.
"Spred [Mad, min korrektion] ikke bomber!" råbte aktivisterne taktfast , hvorefter nogle lagde sig ned på kørebanen for at agere døde, mens andre tog fat på at tegne omridset af personerne på vejen, som politiet gør, når man finder et lig.
Imens gik andre aktivister rundt på Nytorv og skiltede med tekster som: "Vi er døde i 2 minutter" - "Afghanske børn dør for evigt".
 
Så var der noget fra et interview med mig (frygteligt med terrorhandlingerne i USA, bomber ingen løsning,  svært at forholde sig til noget så langt væk og så forskelligt fra vores måde at leve på som Afghanistan, 6 millioner afghanere på sultegrænsen her hvor vinteren sætter ind, alle uanset race og religion må være enig i at humanitær hjælp må gives etc.)
 
… Under optrinet på Nytorv i går middag uddelte Aalborg Fredsaktion derfor også løbesedler med opfordring om at bidrage med støtte via Røde Kors og UNICEF.  Alle blev også opfordret til at skrive til statsminister Nyrup Rasmussen (S) og henstille til, at Danmark ikke kommer til at bidrage yderligere til en humanitær afghansk katastrofe.
 
Vi gav referencer som følger:
 
Du kan give støtte gennem:
 
Røde Kors "Med livet i handerne", Tlf. 90565656, www.redcross.dk
 
UNICEF, "Hjælp os med at rede børnene!", Tlf. 90565699, www.unicef.dk
 
Du kan skrive til din statsminister:
Statsminister Poul nyrup Rasmussen
Statsministeriet
Prins Jørgens Gård 11
1218 København K
stm@stm.dk
 
Hvis nogen vil have en kopi af løbesedlen, så lad mig det vide. Den kan bruges af andre også, der står ikke Aalborg Fredsaktion på den, kun henvisningen til hjemmesiden.
 
Vores emailadresse (den virker nu!) er:
aalborg@fredsaktion.dk.
 
Næste arrangement er på onsdag med fredsvagt på Gl.Torv kl.19.00-19.30 og debat i Huset i Hasserisgade kl.20.00 med oplæg af talsmand for Attac Danmark, Leif Müller.
 
Derudover arrangerer vi, som mange andre, en fredsvandring d.25.11.01 under Fredskirkens banner.
 
Mange hilsner
Lotte Reimer


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret november 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >