Nutidens tyske krige udkæmpes fra Slesvig

Tæt ved den tyske grænse ligger basen, hvor Tysklands elektroniske krigsførelse udpeger mål for USAs bomber.

Af Ralf Cüppers - Deutsche Friedensgesellschaft - DFG-VK

Se temaet
I satire-tegneserien Statsministeren ser man en militærperson udtale: "Vores kampfly er klar til at tilintetgøre ISILs positioner i Syrien. Men af sikkerhedsmæssige hensyn kan vi ikke oplyse de præcise GPS-koordinater." På tegningerne ser man så et kampfly bombardere et civilt mål. Tegneserien har vist sig at være blodig realitet. Den refererer til en ugerning, begået i Slesvig tæt ved den danske grænse.

Tysklands ECR-Tornado kampfly har hjemsted i Jagel ved Slesvig. ECR er forkortelsen for Electronic Combat / Reconnaissance, det vil sige elektronisk krigsførelse og opklaring. Arbejdsdelingen mellem forbundsværnet og andre NATO-partnere er den samme som under NATO-krigen mod Jugoslavien: Forbundsværnet fandt fjendens stillinger, mens NATO-partnere (især USAs flyvevåben), kastede bomber mod de udpegede mål.

På denne måde har tyske soldater for nyligt ved hjælp af spionageelektronikken i en ECR-Tornado fx udpeget en bygning som kampstilling for ISILs tropper - men den var faktisk en skole. Det lyder dumt, at man kan forveksle panser med en skolebygning, men flere end 30 civilpersoner blev dræbt, heraf flest skolebørn. Når en ISIL-terrorist angriber civilpersoner, er det et stort emne blandt politikere og i aviserne, men når soldater gør noget af det samme, så undskyldes det med at det er et uheld, en forseelse, collateral damage. Men det er en dårlig undskyldning, bare en løgn. Fordi vi ved alle ganske nøjagtig, at når man bruger militær, så skaber det mange civile ofre. I nutidens krige dør mere end ti gange så mange civile, som der dræbes soldater.


ECR-Tornadoerne er skadeligt selv når de ikke deltager i krigene mod ISIL. De sviner miljøet til ved at forbruge fem tusinde liter jetbrændstof hver eneste time, de er i luften. En flyvetimes CO2-udslip svarer til hvad jeg bruger for at varme mit parcelhus op i fem hårde vintre. Før ECR-Tornado lander, er piloten nødt til at sprede resten af brændstoffet ud i luften - hvis tanken ikke er næsten tømt, vil maskinen være for tung til at lande.

Herved sprøjter piloten sundhedsfarlige stoffer, blandt andet kræftfremkaldende benzol, ud i luften, og befolkningen ånder den giftige tåge ind med lungesygdomme som følge. Størst er belastningen fem kilometer før landingsbanen. Civile piloter må ikke sprede brændslet ud før de lander, de skal beregne nøjagtig, hvor meget de skal tanke, så de har nok til at flyve til målet men ikke er for tunge ved landingen. Dette lovkrav gælder ikke for militære fly.

ECR-Tornadoerne og andre militære fly laver langt mere støj end civile fly af samme størrelse. Ved civile fly, som lander ved lufthavne i nærheden af storbyer, er der en bevidsthed om at de ikke må larme for meget - for ellers vækker det for megen modstand i befolkningen. Ved militære fly har man ikke disse skrupler, for Tysklands militære lufthavne er langt fra storbyer, men de mennesker, som bor i Jagel, Kropp, Klein-/ Groß Rheide, Haddeby (og Slesvig) bliver generet af kampflyenes støj. Larmen er yderst skadelig for helbredet, medfører blandt andet søvnløshed, stressrelaterede sygdomme og hjerte-kar sygdomme, som man kan dø af.

Våbenuddannelsen af ECR-Tornados piloter er flyttet fra USA til Jagel. I Tyskland er atomvåbnene (ifølge officielle kilder) kun deponeret i Büchel - men forbundsværnet skriver, at samtlige våbentyper nu trænes i Jagel. Der forventes derfor endnu mere flyveaktivitet med endnu mere støj og endnu mere forurening ved Jagel. Der er også planlagt, at der kommer nye drone-typer til Jagel. Indtil videre har de kun Heron-1-droner, som er spionagedroner og normalt ikke bærer raketter. Men efterfølgeren Heron TP-droner bærer raketter som kan affyres med det samme, når elektronikken selv har fundet målet. Intet menneske har mulighed for at gribe ind i denne automatiserede proces, når dronen først er programmeret. Desuden er det planlagt, at også Triton-dronen kommer til Jagel. Triton-dronen kan ikke undvige civile fly automatisk for at undgå en eventuel kollision.


Der findes ingen retfærdig krig. Selvom ISILs ledere er forbrydere, så vil krig aldrig være en løsning på problemet. Det lykkedes heller ikke i Afghanistan. Krig mod terror skaber ingen fred. Til gengæld får vi endnu flere krige, og politikerne har hverken kunnet skabe fred i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien eller i Mali. Overalt hvor NATO har blandet sig med militær vold, har vi fortsat krig. NATO-tropper kommer for at blive, og hentes ikke hjem. ISIL-ledelsen er glad for NATO-angrebene i Syrien og Irak, fordi det er den bedste lejlighed til at rekruttere nye terrorister. Når de mindre søskende blev myrdet af NATO-fly allerede som skolebørn, vil storebror måske melde sig frivilligt til ISILs terrorgrupper.

Terror er et resultat af NATOs krigsførelse, som også kan betegnes som imperialistiske krige. Før tyske (og danske) tropper deltog i krige mod islamiske folk, var antallet af islamistiske terrorgerninger i Tyskland (og Danmark) nul. Terrorgerninger som hævn for NATOs militære gerninger mener jeg heller ikke er retfærdig. Men det er totalt uforståeligt hvordan det kan ske at NATO-politikere, som accepterer militær vold som politisk magtmiddel, ikke kan forudse, at den måde de bruger militæret på, selv skaber terrorister.

På et punkt har de tyske politikere dog overholdt folkeretten: Internationale aftaler påbyder militæret, at vigtige militære stillinger aldrig må være i nærheden af storbyer. Derfor findes ECR-Tornado kampfly og droner ikke ved Berlin, og heller ikke ved Hamborg eller i Köln-Bonn området. Tysk militær har udpeget to forholdsvis tyndt befolkede områder - i vores grænseland med Jagel, og Büchel i Eifel-bjergene. Grunden til at militærbaserne ikke må være i nærheden af storbyer er, at militære hævngerninger for NATO-angreb vendt mod tyske baser så medfører færre civile ofre. Disse mulige ofre bor i grænselandet, og det er os.


Tyske soldater dræber med Elektronisk Krigsførelse fra deres sikrede bunker i Bramstedtlund. Dronernes piloter fra Jagel og i ECR-Tornado flyene overvåger fra en højde, hvor ISILs soldater ikke kan skyde dem ned. Herved kommer der ikke længere døde soldater hjem i zinkkister. Ofrene er langt væk, og sammenhængen med soldaternes ugerninger forbliver skjult. Soldaterne er måske ikke selv bevidst om, at deres gerninger foran computeren eller på skrivebordet er en krigshandling. Forbundsværnets oprustning med cyberkrig, droner og elektronisk krigsførelse er en yderligere optrapning af risikoen for, at vi kommer i krig og vil dø af det. Vores grænseland med Bramstadtlund, Stadum og Jagel bliver til en magnet, som tiltrækker krigsfare ligesom den tidligere atomvåbenbase Meyn udenfor Flensborg tidligere var det i et kvart århundrede. Vi har kæmpet for, at atomvåbenbasen blev lukket, og det er sket. Jagel bør ligeledes lukkes, og forbundsværnet bør afskaffes.

Fredsaktivister protesterer fortsat næsten hver eneste måned i Jagel mod forbundsværnets oprustning med droner og elektronisk krigsførelse.


Læs mere (på tysk): Jagel.BundeswehrAbschaffen.de.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret oktober 2018 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >