Fredsvalg 2005

Stemmer du for krig eller fred?

Af Tom Vilmer Paamand - januar 2005

Se temaet
Det nuværende Folketing har sendt Danmark i krig. Folketinget meddelte den 21. marts 2003 sit samtykke til, at "danske militære styrker stilles til rådighed for en multinational indsats i Irak". Nu er der så valg til Folketinget, og det er tid til at stille politikerne til ansvar med det eneste argument de forstår - stemmetal.
Projekt Fredsvalg har ved de seneste valg forsøgt at hverve stemmer for krigsmodstand. Umiddelbart er det ret nemt at stemme korrekt, for det spinkle flertal for krig bestod oprindeligt af regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti, samt Dansk Folkeparti. Undgå at stemme på dem!
 
Desværre har både Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti ind i mellem stemt for krig. Enhedslistens har været ret konsekvent i sin krigsmodstand, men får lidt svært ved at samle flertal alene. Her i valgkampen lover partierne så mange ting, men tjek selv alle afstemningerne fra Folketinget, inden du stemmer selv.

Gør Folketingsvalget til et Fredsvalg!
 
En bred krigsmodstand i Folketinget er desværre ren utopi, selv om over halvdelen af befolkningen lige nu er imod krigen. I stedet kunne et bredere forslag måske samle opbakning:
 
Krigen var deres eneste svar. Kræv forskning og udvikling af ikkevoldelig konfliktløsning!
 
Det nuværende Folketing har sendt Danmark i krig. Valget bør bringe fredeligere folk ind, der er indstillet på, at stoppe terror med andre midler. Og de krigeriske elementer skal stemmes ud. Spørg først - og stem personligt på en folketingskandidat, der vil andet end krig!
 
Stop Danmarks krig - stil folketingskandidaterne til ansvar for freden!
 
Tjek partiernes afstemninger fra Folketinget - før du selv stemmer!


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 2011 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >