Hans værge hamred fast...

TV, ugeblade og aviser svælger i billeder, hvor Danmarks kommende konge leger soldat med krigsmaling i fjæset. Mor kikker begejstret på.

Af Tom Vilmer Paamand

Se temaet
Den unge mands seneste påfund er, at han vil være jagerpilot. Det er ubetinget en af Danmarks dyreste uddannelser, som den i forvejen højt uddannede prins har kastet sine forkælede øjne på.
Det store spørgsmål er, hvem der har skrevet Frederiks jobbeskrivelse? De mytiske tider er forbi, hvor kongen red forrest for sine riddere i åben kamp. Alligevel har Danmark fået en prins, der uddanner sig til at udføre slagterierne fra vores barbariske kongesang.
Prinsens bizarre skoling falder alt for godt i tråd med den øvrige militarisering af samfundet. Danmark er et af de få lande, der efter jerntæppets fald fortsat lader forsvarsbudgettet stige år efter år. Med Socialdemokratiet i spidsen stiller Danmark med soldater til militær indblanding i fjerne konflikter, hvor rådgivere, nødhjælp og politibetjente ville være rigeligt.
Parolen er, at for at lære stridende parter at krig ikke er en god løsning, sender vi endnu flere soldater til dem. Og hvis de fortsætter med at slås, skyder vi på dem.
En sådan konfliktløsning demonstrerer blot den forvirrede filosofi, at vold er det ultimative middel til at stoppe vold med. Som den gamle talemåde siger: At kæmpe med våben for fred svarer til at voldtage for at vinde jomfruelighed.
Og Danmark rider forrest for at fastholde verden i sin skæve gang. Et stort set afrustet Baltikum får træning og våbenhjælp fra Danmark, så militæret kan genopbygges.
Rusland lod Warchawa-pagten smuldre uden at kræve modydelser fra NATO. NATO greb den fremstrakte hånd i førergreb og sørgede for at genopbygge jerntæppet i Europa. Danmarks bidrag til de nye tider var at kæmpe for, at der fortsat skulle ligge et NATO-hovedkvarter på den jyske hede.
I et sådant klima er det helt i pagt med tidens ånd, at en kommende konge bliver uddannet til kriger. Det er blot synd og skam, at den unge mand ikke har personlighed nok til at vælge en anden kurs.
Som et slags forsonende træk skal Frederik nu arbejde et halvt år på den danske ambassade i Paris. Han har også en eksamen i statskundskab bag sig. Men da den væsenligste del af hans uddannelse er foregået med våben i hånden, skal Frederik nok til Frankrig som militærattaché.
Næste stop for vor kommende konge må blive Golfen. Frederik er selvskreven til at ride forrest gennem ørkenen i det kommende CNN-show, når Vestens selvretfærdige hævnere atter demonstrer deres egen magtesløshed.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >