Sig NEJ til amerikanerne, Helveg!

Åbent brev til udenrigsminister Niels Helveg Petersen fra Kvinder for Fred i Danmark og Norge samlet til 20 års jubilæum.

Af Kvinder for Fred - august 2000

Se temaet
Vi vil ikke ha' den nye radar i Thule!
Den vil gøre Grønland til et oplagt bombemål.
De såkaldte "Slyngelstater" ville i givet fald først forsøge at uskadeliggøre missilskjoldet ved at destruere radaren - hvis deres raketter overhovedet kan nå så langt?
Den danske regering påtager sig et alvorligt ansvar for, at verden på ny havner i et dødbringende våbenkapløb, hvis den ikke får sagt fra i tide. - Skepsis er ikke nok.
Det skal være et utvetydigt NEJ!
Når de europæiske lande - til trods for deres negative holdning til det amerikanske missilskjold, National Missile Defense (NMD) - ikke tager lige stærk afstand fra det nye våben, skyldes det både forvirring og angst for at komme på kollisionskurs med USA's interesser.
Våbenkapløbet skaber usikkerhed landene imellem gennem onde cirkler af gensidig frygt.
Det er nævnt, at missilskjoldet vil koste ca. 500.000.000.000 kr - 500 milliarder!!!
Dertil kommer de ufatteligt mange milliarder, som vil blive brugt til våben i resten af verden inkl. EU, i et forsøg på at afværge den amerikanske supermagts totale dominans i verden - og i verdensrummet!
Den virkelige omkostning ved våbenkapløbet er tabet af de ting, man i stedet kunne have brugt ressourcerne til: fødevarer, sygdomsbekæmpelse og uddannelse.
Det er jo stadig aktuelt, hvad Præsident Eisenhower sagde, lige før han gik af, som præsident: "Ethvert gevær, som fremstilles, ethvert krigsskib, som søsættes, enhver raket, som affyres, repræsenterer i sidste ende et tyveri fra dem, hvis sult ikke blev stillet, som fryser og som ikke har tøj på kroppen." -
Så Kvinder for Fred kan desværre ikke gå fra sit 20 år gamle motto:
Nej til krig
Alle atomvåben væk
Våbenmilliarderne til mad
Vi må på det stærkeste protestere imod, at Danmark bliver et led i USA's planlagte oprustning, fordi vi ved, at en moderne krig medfører masseødelæggelse og folkemord.
 
På vegne af Kvinder for Fred

Grete Møller,
Bådsmandsvej 13,
2660 Brøndby Strand
 

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 2000 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >