Forringet militær

Kilder og referencer til forringet uran.

Af Tom Vilmer Paamand - opdateret januar 2001

Se temaet
FRED.dk indeholder er lang række artikler om ammunition med forringet uran, der i en periode også var oplagret i Danmark.
I 1984 blev det afsløret, at amerikanerne havde store lagre af antitank-granater med forringet uran på depoter i Dejbjerg og Klosterhede i Vestjylland. I 1991 blev granaterne diskret ført ud af landet, for derpå at blive anvendt i Golfkrigen.
Efter Golfkrigen blev forringet uran mistænkt for at være årsag til Golfkrigssyndromet hos amerikanske soldater. Tilsvarende er uranen nu under mistanke for at have givet skader til soldater fra hele den allierede styrke, der har været indsat på Balkan.
Mulige sygdomme hos vore danske Jens'er har kaldt de store overskrifter frem i aviserne - mens eventuelle skader hos befolkningen i de berørte lande stort set bliver ignoreret.
Nedenstående links kan forhåbentlig være med til at give et lidt bredede perspektiv på problemet.
Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret januar 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand
FRED.DK
< FRED.dk
Oversigt - Søg >