Aktion for serbiske nægtere

Militærnægterforeningen fokuserede på de fredelige serbere ved en aktion på Kultorvet den 15. maj 1999.

Af Peter Mikael Hansen Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 2 - 1999


- se andre blade
Serbiske nægtere er fængslet, men hvem støtter dem?
Militærnægterforeningen brugte dette års internationale militærnægterdag på at gøre opmærksom på, at der findes mange fredelige serbere. I Beograds fængsler sidder masser af folk, der trods trusler på livet nægter at være med i den jugoslaviske hær.
"De mennesker, der står fast på deres holdninger, selvom landet er krig, fortjener stor respekt," udtalte Peter Mikael Hansen fra Militærnægterforeningens bestyrelse.

Dialog skaber løsninger
Der er mere end nogensinde brug for at minde om muligheden for at nægte militæret.
"Lyt til dem, der nægter militæret, det er dem, der har de konstruktive løsninger," sagde Peter Mikael Hansen. "Krig er ikke vejen til at finde en løsning på problemerne - krigen er kun med til at skabe yderligere afstand mellem parterne. Det er utroligt, at lande og regeringer stadig tror så meget på vold og magt som konfliktløsningsmiddel," fortsatte Peter Mikael Hansen. "Der skal dialog til for at finde en løsning!" Militærnægterforeningen opfordrer alle soldater til at lægge våbnene: "Jo flere, der nægtere militæret, jo mere nærmer vi os en fredeligere verden," tilføjede Peter Mikael Hansen.
15. maj var international militærnægterdag, og dagen blev markeret af militærnægtere og antimilitarister over hele verden.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1999 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand