2000 på march for Atomnedrustning

2000 planlægger at deltage i en march for afskaffelse af atomvåben.

Af Ulla Røder Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 3 - 1998


- se andre blade
Vi vil tage loven med fra Den Internationale Domstol i Haag og vandre til NATOs hovedkvarter i Bruxelles.
Det er vores ønske at arbejde for en øjeblikkelig forhandling af en FN-traktat, som forbyder alle atomvåben senest år 2000.
Vi kræver, at NATO alliancens medlemslande overholder deres forpligtelser i henhold til internationale love og traktater, som den Internationale Domstol i Haag bekræftede den 8. juli 1996.
NATOs atomvåben politik er ulovlig. Det er på tide, at verdens befolkning får fortalt, at NATO er den største forhindring for forhandling af en aftale om forbud mod atomvåben.
Vi starter marchen den 16. maj 1999, som er den sidste dag i den store internationale NGO konference "The Hague Appeal for Peace 1999" (HAP), der holdes den 11-15. maj 1999. HAP forventes at blive den største internationale NGO konference med tusindvis af deltagere, der alle ønsker "Afskaffelse af krige i det 21. århundrede".

Marchdeltagerne vil bringe international lov til forbryderne i Bruxelles.
Turen starter i byen Haag, hvor Den Internationale Domstol i 1996 udtalte, at brug af eller trussel med atomvåben generelt er ulovlig i henhold til de gældende internationale love. Retten udtalte også, at der eksisterer en forpligtelse til forhandling om atomnedrustning, jævnfør artikel VI i ikke-spredningstraktaten.
Der vil forhåbentlig kunne afholdes et stort offentligt møde med vidner fra blandt andet Hiroshima og Nagasaki, fra indfødte som lider efter uranium-udvinding og atomprøvesprængninger, udtalelser fra internationale jurister osv.
Vi regner med dagsruter på 15-20 km. Turen ender med en 4 dages international Freds lejr i Bruxelles fra den 26.-30. maj 1998. Når vi ankommer til Bruxelles vil vi etablere forskellige våbeninspektioner. Marchdeltagerne vil stille krav om afgivelse af dokumentation fra NATOs atomplanlægnings gruppe. For eksempel oplysninger om placeringer af NATOs atomvåben, antal atomvåben, rækkevidde, mål, typer, omkostninger osv.
Marchen vil blive gennemført i samarbejde med Absolution 2000, det globale netværk for afskaffelse af alle atomvåben. Der er allerede etableret forbindelser i Chile, Colorado (USA), Finland, London (GB), Norge, Stillehavsøerne, Philadelphia (USA), Rumænien og Skotland.
Der vil blive arrangeret fælles transport til Haag fra Danmark. Den belgiske afdeling af For Mother Earth International vil tage sig af organisering af mobilkøkken, support vogne for bagage og førstehjælp. Der vil være en kommunikationsbus, som følger vandrerne hele ruten, idet det kan blive nødvendigt med flere forskellige overnatningspladser undervejs.

Send din tilmelding så hurtigt som muligt til: Ulla Røder, Njalsgade 54, 3. tv., 2300 København S
E-mail: urdk44@hotmail.com

Kopier eller klip

[ ] Jeg ønsker yderligere oplysninger tilsendt.
[ ] Jeg ønsker at deltage i marchen fra 16-30. maj 1999.
[ ] Jeg ønsker at deltage i et orienteringsmøde.
[ ] Jeg kan deltage i planlægning/support.
Navn
Organisation:
Adresse:
By og postnummer:
Telefon/Fax/E-mail:

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand