Danske børnesoldater

Frederikshavn Flådestations børnesoldater er en hån mod kampagnen imod børnesoldater.

Af Arne Hansen Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 2 - 1998


- se andre blade
"Børnesoldater. Soldat for en dag og hjemsendelse med foto og diplom er en af de oplevelser, der venter børn i alderen 6-12 år. ... en forhindringsbane, hvor børnene iført uniformsjakke og hue, camouflagemalet og udstyret med maskinpistol kan prøve »soldaterlivet«."

Efter at jeg havde læst dette i VT-Frederikshavn Avis spurgte jeg ledelsen på Flådestationen, om børnearrangementet var korrekt gengivet, for så ville jeg tilråde at droppe den del af lørdagens åbent hus, der gik ud på at lade de 612 årige børn krigsmale, trække i kampuniform og bevæbne.
Jeg begrundede det med henvisninger til
• at det ville være en hån og sabotage imod den aktuelle verdensomspændende kampagne imod børnesoldater og militaristisk hjernevask af børnene hertil, som køres af humanitære organisationer som Red Barnet, Røde Kors, Amnesty International og Folkekirkens Nødhjælp med flere.
• at det vel ikke er lige netop er sådanne militaristiske værdier og kvalifikationer, som der vil være mest brug for hos de fremtidige rekrutter til Danmarks internationale brigade når der skal laves mægling, tillidsskabelse, forsoning og andre fredsbevarende foranstaltninger ude i marken.
• at de ressourcer, som Flådestationen bruger på at fremelske infantil militarisme kun kan fremme konflikter, hvilket også underbygges af nye undersøgelser, der har vist, at tidligere (kamp)soldater klart opførte sig mest voldeligt i deres (senere) parforhold.
Desværre blev mit ønske afvist af Flådestationen med henvisning til, at alle deres reglementer var overholdt.
Det er skuffende men forhåbentligt vil de politisk ansvarlige for vore udgifter til sikkerhed så fremover sørge for at pengene bliver brugt mere konstruktivt?
I en situation hvor der tales meget om, at den militære dimension af sikkerhedspolitikken bør nedprioriteres til fordel for at satse mere langsigtet og globalt på økonomisk og social udvikling, så skulle militærets ledelse jo nødigt kunne beskyldes for at øge deres reklamebudgetter for at kunne manipulere os til at acceptere fortsat opretholdelse af de mere end rigelige militærbudgetter?

Se positiv.FRED.dk
Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand