Atom-aktion

En gruppe svenske fredsaktivister brød ind på et engelsk ubåds-værft og begyndte en symbolsk nedrustning ved at hamre på nogle maskiner.

Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 2 - 1998


- se andre blade
Aktionen er en del af Trident Ploughshares 2000, der har samlet aktivister fra hele verden. Storbritannien søsætter snart en ny atombevæbnet ubåd fra værftet.
Anklageren krævede, at aktivisterne skal sidde fængslede indtil de skal for retten - og det er vil først ske om seks måneder.
Gruppen har gode argumenter på hånden, da de argumenterer ud fra de mange internationale konventioner, der er vendt mod atomvåben.
Det er „plogbillarne", der officielt er på anklagebænken, men gruppen efterlod en skriftlig anklage under indbruddet på Trident-fabrikken:
„Till alla de som genom små eller stora handlingar, eller genom sin passivitet, har samarbetat i att konstruera Tridentubåten i Barrow, England. Vi anklagar härmed er för:
1: kriminell lydnad gentemot de lagar som förtrycker de fattiga
2: kriminellt ägande av egendom som tillhör de fattiga
3: kriminell passivitet inför rättmätiga krav från de fattiga genom sammansvärjning i planering, produktion, bevakning och leverans av ytterligare en kärnvapenbestyckad Tridentubåt.
Tridentkärnvapen är det ultimata hotet mot de rättmätiga anspråk på rättvisa som den Tredje världen har. Likvärdiga mänskliga rättigheter innebär att de fattiga har rätt till liv, mat, säkerhet och värdighet. Trident gör att denna rättvisa är omöjlig."

En af de fængslede kvinder har skrevet brevet på den næste side. Hun kan kontaktes på denne adresse:
 
Ann-Britt Sternfeldt
HM Prison Risley,
617 Warrington Rd, Risley,
Warrington WA3 6BP,
England

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret 1998 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand