Nobelprisen

I den senest uddelte Nobel-fredspris har Aldrig Mere Krig en ganske beskeden aktie, idet vi siden 1993 har fungeret som den danske gren af den internationale kampagne mod landminer.

Af Geert Grønnegaard Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 4 - 1997


- se andre blade
Det er de amerikanske Vietnam-veteraner, som har trukket det største læs organisatorisk med nyhedsbreve og afholdelse af seminarer, så det har været lidt af en skuffelse for dem, at de ikke kunne overtale deres egen regering til at tilslutte sig forbudet. Men måske vil Nobeiprisen skubbe på for dem.
Herhjemme presser vi stadig på for at få det sidste med. Vi har nemlig endnu til gode at se og høre de danske lagre af landminer blive destruerede. Regeringens beslutning om bandlysning af landminer blev dekreteret af Poul Nielson i maj 1996, og en oberst i forsvarsministeriet blev pålagt at stå for destruktionen. Men med et helt uforståeligt nøl har forsvarsministeriet erklæret, at have behov for fire år til denne proces.
Vi har hørt rygter om, at ministeriets nøl skyldes, at man havde planer om en art genbrug, sådan at man støbte sprængkraften fra 3-4 små antipersonelminer sammen til én stor mine, som man så kunne kalde en "pansermine". Men det må vel være rygter. Så ondt kan vel ingen danske embedsmænd tænke?

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1997 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand