Citater om våbenhandel

 

Samlet af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 3 - 1997


- se andre blade
"Jeg tog mælk fra babyer for at købe moderne jagerfly, som hver kostede en million børns uddannelse."
Mahbub ul Haq, tidligere finansminister i Pakistan.

"Det er sørgeligt, at det sidste sted, udviklingslandene vil spare, er på deres militær. I Costa Rica har vi ingen hær."
Jos Olsen, Costa Ricas præsident.

"Vi ved, at kun en brøkdel af de penge, vi bruger på militæret, kunne sikre basal sundhed for alle i udviklingslandene."
Poul Nyrup Rasmussen, dansk statsminister.

"Hvis tre krigsfly styrter ned, så bliver der ødelagt for, hvad budgettet er for serumvaccine til alle verdens børn på et år."
Peter Ustinov, Ambassadør for UNICEF.

"Hver gang et gevær bliver fremstillet, et krigsskib bliver søsat, en raket bliver affyret, betegner det reelt et tyveri fra dem, som sulter og ikke får mad, fra dem, som fryser og ikke får øj. Verden bruger ikke blot penge til våben. Den bruger sine arbejderes sved, sine forskeres talenter og sine børns forhåbninger."
Dwight D. Eisenhower (1953), Præsident for USA.


Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1997 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand