Tyrkiet fængsler nægter-leder

Osman Murat Ülke indledte den 15. oktober 1996 en sultestrejke i protest mod umenneskelig behandling. Militærnægterforeningen protesterer.

Af Øjvind Vilsholm Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 4 - 1996


- se andre blade
Militærnægterforeningen har i dag den 3. november 1996 sendt protestskrivelser til den tyrkiske regering. Militærnægterforeningen kræver Ülkes øjeblikkelige løsladelse under hensyn til, at militærnægtelse er en menneskeret ifølge FNs menneskerettighedskommissions vedtagelse d. 8. marts 1995.
Øjvind Vilsholm fra Militærnægterforeningens bestyrelse udtaler:
- Vi har længe kendt til Tyrkiets militaristiske metoder, og det vil være løgn at fængslingen kommer bag på mig, men jeg er alligevel chokeret over den brutale behandling, Ülke udsættes for. Jeg har skrevet både til den tyrkiske Lederen af Tyrkiets Militærnægterforening, Osman Murat Ülke, blev anholdt d. 7. oktober og sat i Mamak militærfængslet i Ankara. Osmans eneste forbrydelse er, at han er militærnægter og ikke ønsker at være soldat i den tyrkiske hær. De tyrkiske myndigheder agter at retsforfølge Ülke, fordi hans militærnægtelse anses for en trussel mod den tyrkiske hær.

Sultestrejker
Osman Murat Ülke har været udsat for brutal behandling under sit fængselsophold. Foruden at være isolationsfængslet har Ülke været afskåret fra at have lys i sin celle. Han er stadig isolationsfængslet og har ikke adgang til at se dagslys, men nu har Ülke dog fået adgang til elektrisk lys i sin kun 4 kvadratmeter store celle.
ambassade og den tyrkiske regering for at protestere over dette brud på menneskerettighederne.
Jeg vil desuden opfordre udenrigsministeren til at tage kontakt til de tyrkiske myndigheder for at opfordre dem til at løslade Ülke. Det må gøre indtryk på de tyrkiske myndigheder, at vi i et lille lande som Danmark har op mod 800 militærnægtere om året. Så kan Tyrkiet også tillade en enkelt.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 1996 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand