Sikke USA dog kan!

"Russerne bombede i går Politigården i København,.."

Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 3 - 2002


- se andre blade
"Russerne bombede i går Politigården i København, hvorved det lykkedes dem at henrette tjetjeneren Akhmed Sakajev, der er er eftersøgt for terrorisme."
Ovenstående fiktive nyhed ville have fået en omfattende omtale i de danske medier - og regeringen ville helt sikkert beklage sig over Ruslands opførsel.
"USA har dræbt seks mænd i Yemen, fordi de formodes at være terrorister."
Nogen større omtale fik denne nyhed fra virkelighedens verden ikke. Alle accepterer åbenbart, at et land som USA har retten til frit at henrette andres landes borgere, som de ikke bryder sig om.
Her er ikke behov for beviser og retssager - USA kan bare skyde løs. Oven i købet forklarede USA, at henrettelserne var sket via et CIA-fjernstyret robotfly.
TV2s Nyhederne blandede det hele sammen i en begejstret reportage om teknologiske nyheder - først om en ny slags bærbar computer og så en smart henrettelse fra et robotfly, sikke de amerikanere dog kan!
For øvrigt er det slet ikke sikkert, at USA virkelig kan så meget. Landet gør meget ud af at skræmme verden med sine grusomme teknologiske opfindelser, der dog ofte i virkeligheden er lige så fejlbehæftede som de civile eksempler, vi alle kender for meget til. Beretningerne om de præcise raketstyrede bomber under Golfkrigen viste sig for eksempel at være noget af overdrivelse.
USA har tropper i Yemen, der officielt træner lokale sikkerhedsstyrker i kampen mod terrorisme. Og ifølge øjenvidner i Yemen var det heller ikke et fikst robotfly, men en helikopter, der foretog det aktuelle angreb.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 2002 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand